Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Oba týmy budou chtít útočit. Doufám, že padne co nejvíc gólů, řekl ke šlágru Hušbauer

Ačkoli ve vzájemných zápasech padá minimum branek, záložník Slavie Josef Hušbauer věří, že v nadcházejícím duelu proti Plzni se tradice nebude opakovat. V posledních třech ligových soubojích přitom padly jen čtyři góly. Pražané ale chtějí navázat na výkon z Teplic, kde vyhráli 3:0.

Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Co mám zkušenosti, tak většinou padá málo gólů a je to opatrnější. Což je možná pro fanoušky škoda, když jich přijde plný stadion. Ale uvidíme, třeba se to teď změní a gólů padne víc," řekl Hušbauer.

"Myslím, že je furt začátek soutěže a že to nebude úplně tak takticky dozadu. Spíš si myslím, že oba týmy budou chtít určitě útočit. A já doufám, že padne co nejvíc gólů," dodal osmadvacetiletý záložník.

Přestože půjde o souboj prvního s druhým týmem minulého ročníku i aktuální tabulky, Hušbauer stále staví výš derby se Spartou. "Mám tyhle zápasy rád. Všichni víme, že derby je ještě něco víc, ta rivalita je větší. S Plzní jsou ty zápasy velké, ale v tom smyslu, že hrají už stabilně několik let vepředu. Je to náš velký rival v boji o titul," řekl Hušbauer.

Ovládne šlágr ligy Slavia, nebo Plzeň? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

"Po dlouhé době nás čeká zase velký zápas. Myslím, že v lize se nám zatím daří, máme 15 bodů. Mrzí nás porážka s Jabloncem, ale v Teplicích už to bylo lepší, takže doufejme, že na ten výkon navážeme," přál si Hušbauer.

Slavia v posledním vzájemném souboji Plzeň na jaře doma porazila 2:0 a dominovala. "To je minulost, teď je to něco jiného. Je to důležité utkání proti prvnímu v tabulce, pro nás jako derby. Mám tyhle velké zápasy jako každý fotbalista rád, přesně pro takové zápasy hrajeme. Takže musíme být soustředěnější a víc si uvědomit sílu soupeře než v předchozích kolech," prohlásil obránce Michael Ngadeu.

"Hrajeme doma, kde máme v zádech podporu našich fanoušků. Atmosféra na stadionu je něco, co nás motivuje. Uděláme vše pro to, abychom ten zápas vyhráli. A jsem si jistý, že uhrajeme dobrý výsledek," doplnil sedmadvacetiletý Kamerunec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články