Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia si rozdělila vítězství s Mezökövesdem, Jablonec zahájil soustředění "bůrem"

Po cenném skalpu Rapidu Vídeň si fotbalisté Slavie Praha připsali další výhru i druhou letní prohru. Na rakouském soustředění totiž dopoledne nestačili na devátý tým uplynulé sezony maďarské ligy Mezökövesd a padli poměrem 1:2. Stejného soupeře nicméně odpoledne porazili 3:1. Naopak debakl 0:5 se Salcburkem musel skousnout Jablonec, Ostrava nečekaně padla s Prostějovem a Opava zaskočila polskou Vratislav.  

Radost Stanislava Tecla a Miroslava Stocha
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Slávisté v létě celkově sehráli šest utkání a čtyři z nich opanovali. Příští sobotu už úřadujícího českého vicemistra čeká generálka na novou sezonu s ruským Rostovem.

I proti Mezökövesdu rozehráli první duel dobře. Krátce po úvodním hvizdu trefil tyč Tecl a ve 27. minutě se po rohovém kopu prosadil Škoda, který v další šanci pálil vedle. "V první půli jsme předvedli dobrý výkon a soupeře jsme téměř nepustili na naši půlku. Mělo to skončit větším rozdílem," hodnotil brankář Přemysl Kovář.

Ve druhém poločase ovšem přišel obrat maďarského soupeře. Nejprve si za obranu naběhl Drazič a přehodil Kováře, jenž vzápětí chytil další šanci. Sedm minut před koncem pak sešívaní propadli po standardní situaci, dovolili Mezökövesdu jít do rychlého brejku a Drazič stanovil konečný výsledek. "Druhá půle se nám moc nepovedla. Pouštěli jsme je do brejků a oni dva využili. Máme ještě dost na čem zapracovat před ligou," řekl Škoda. "Ukázalo nám to, v čem se musíme zlepšit. Takové brejky se nám nesmí stávat," dodal Kovář.

Do odvety nasadil kouč Jindřich Trpišovský odlišnou jedenáctku. Po bezbrankovém poločase byla po změně stran vidět rumunská posila Baluta, který nejprve přihrál na gól Stochovi a v 90. minutě zaznamenal poslední branku. Mezitím se prosadil také Sýkora.

Všichni tři slávističtí střelci si připsali gól a asistenci. "Každý gól i každá přihrávka je pro hráče dobře. Ukázali jsme, že si rozumíme. Zařadili jsme tam to, co po nás trenér chtěl. Až na některé pasáže v první půli jsme měli hodně navrch," konstatoval Sýkora.

Přípravná fotbalová utkání v Rakousku:

Slavia Praha - Mezökövesd 1:2 (1:0)

Branky: 27. Škoda - 57. a 83. Drazic.

Slavia: Kovář - Coufal, Jugas, Ngadeu, Bořil - Van Buren, Souček, Hušbauer, Zmrhal - Škoda - Tecl (77. Šilhan). Trenér: Trpišovský.

Jablonec utrpěl pětigólový debakl 

Začátek soustředění v Rakousku hrubě nevyšel fotbalistům Jablonce. Se semifinalistou loňského ročníku Evropské ligy ze Salcburku totiž prohráli 0:5. Severočeši inkasovali dva góly v úvodních dvou minutách a i v dalším průběhu udělali řadu chyb, které soupeř ještě třikrát chladnokrevně potrestal.

Jabloneckým nebyl souzen ani jeden přesný zásah a v závěru dvakrát trefili brankovou konstrukci. "Vstoupili jsme do zápasu špatně a o té koncentraci si musíme popovídat. První půle byla z naší strany celkově špatná, nebudeme se vymlouvat na tréninky, i když je soupeř už možná o trochu dál. Inkasovat pět gólů je strašně moc. Dneska tam nebylo nic pozitivního. Musíme si to rozebrat a znovu začít pracovat od nuly," uvedl trenér Petr Rada.

První porážku v rámci letního přípravného období zaznamenal i Baník Ostrava, jenž dokonce vůbec poprvé inkasoval. Slezané nečekaně podlehli nováčkovi druhé nejvyšší soutěže z Prostějova 1:2.

"Jde o to, jak se prohraje. My prohráli s ostudou. Fotbal je takový, že když mu nedáte, on vám nedá taky," upozornil kriticky kouč Baníku Bohumil Páník. "Základní sestava, která do utkání vešla, byla lehkovážná, nefotbalová, a když už to bylo 2:0, byla i vyplašená. Nebyla schopna se nějakým způsobem vzepřít. Ukazuje se, že někteří hráči nejsou zkušenému kádru schopni konkurovat," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Baníku Ostrava nečekaně padli v Prostějově

Karviná naopak proti druholigovému soupeři roli favorita potvrdila a Vítkovice porazila jednoznačně 4:1. Stejným poměrem si poradil i Zlín s Frýdkem-Místkem, jenž sestoupil do třetí ligy. Prvoligový nováček z Opavy zvítězil 2:1 v polské Vratislavi a Mladá Boleslav slavila po totožném výsledku výhru nad rumunským Sepsi.

Přípravná fotbalová utkání:

FK Jablonec - Salcburk 0:5 (0:3)
Branky: 1. Wolf, 2. Daka, 39. Ulmer, 61. Dabbur z pen., 87. Prevljak. 
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Kubista (46. Kratochvíl) - Masopust (73. Ikaunieks), Považanec (46. Chramosta), Trávník (66. Hübschman), Jovovič (46. Acosta) - Doležal (73. Pleštil). Trenér: Rada.

FK Mladá Boleslav - Sepsi (Rum.) 2:1 (2:1)
Branky: 7. Ladra, 12. Komličenko - 3. Hadnagy.
Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Takács, Chaluš (46. Král), Fabián - Hůlka, Matějovský (62. Hubínek) - Konaté (78. Křapka), Ladra (62. Kateřiňák), Diviš (49. Mareš) - Komličenko. Trenér: Weber.

Prostějov - Baník Ostrava 2:1 (2:0)
Branky: 4. a 19. Koudelka - 60. Fleišman.
Ostrava: Budinský - Mešaninov (60. Pazdera), Pokorný (60. Procházka), Stronati (46. Šindelář), Granečný (46. Fleišman) - Fillo, Hrubý, Kaloč (60. Diop), Bolf (46. De Azevedo) - Pedrinho (46. J. Šašinka), Baroš. Trenér: Páník.

Karviná - Vítkovice 4:1 (2:0)
Branky: 27. a 34. Ramirez, 48. Moravec, 88. Suchan - 59. Matěj.
Karviná: Berkovec - Čolič, Dreksa, Janečka, Letič - Šisler (53. Suchan) - Moravec (59. Tusjak), Panák, Budínský, Kalabiška (20. Lingr) - Ramirez (79. Piroch). Trenér: Nádvorník.

Zlín - Frýdek-Místek 4:1 (0:0)
Branky: 53. Bartolomeu, 69. Džafič, 70. vlastní, 75. Bačo - 58. Strnad.
Zlín: Šiška - Tkadlec, Štěpánek, Bačo - Kopečný, Slaměna, Hronek, Mehanovič, Holík - Džafič, Bartolomeu. Trenér: Bílek.

St. Pölten - 1. FC Slovácko 2:0 (2:0)
Branky: 4. Mislov, 32. Pak Kwang-rjong.
Slovácko: Trmal - Reinberk (75. Juroška), Hofmann (46. Tkáč), Šimko (46. Divíšek), Kadlec - Rezek, Machalík (78. Havlík), Janošek, Sadílek (60. Hellebrand), Navrátil (60. Kohút) - Kuchta (60. Kubala). Trenér: Kordula.

Vratislav - SFC Opava 1:2 (1:1)
Branky: 23. Cholewiak - 32. Schaffartzik, 57. Puškáč.
Opava: I. poločas: Šrom - Helebrand, Radič, Hrabina - Řezníček, Schaffartzik - Jurečka, Janetzký, Freit - Puškáč, Smola.
II. poločas: Šrom - Helebrand, Svozil, Simerský - Jursa, Schaffartzik - Kayamba, Kuzmanovič, Zapalač - Puškáč, Juřena. Trenér: Skuhravý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy