Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparťané v přípravě znovu neuspěli, tentokrát nestačili na budějovické Dynamo

Fotbalisté Sparty se v přípravě na novou sezonu dál výsledkově trápí. V pátém utkání letní přípravy už potřetí prohráli. Po dvou duelech, v nichž nedokázali Pražané dát branku, tentokrát alespoň skórovali, když druholigovým Českým Budějovicím podlehli 1:2.

Bogdan Vatajelu
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Spartu, která, především co se zálohy a útoku týče, nastoupila s hráči, s nimiž se do základní sestavy příliš nepočítá, poslal v 18. minutě do vedení tečovanou střelou Lukáš Vácha. Letenští sice na hřišti dominovali, ale příliš brankových příležitostí si nevypracovali. Ještě před pauzou tak vyrovnal z penalty po Štetinově faulu bývalý hráč letenského mužstva Jiří Kladrubský.

Sparta zčásti prostřídala do druhé půle. Hned dvě minuty po pauze udělal stoper hostů Semih Kaya velkou chybu v rozehrávce a rychlý budějovický brejk zakončil Lukáš Pouček střelou do odkryté branky. V následující dvacetiminutovce se Sparťané hledali a pomohlo až další střídaní. Letenští v závěru opět kontrolovali hru a vytvářeli si i šance, ale ani Kaya ani Mihailo Ristič neuspěli.

"Bylo to úplně nepovedené utkání, viděli jsme hodně slabých výkonů a mnoho individuálních chyb. A to nemyslím jen dozadu, za velkou chybu považuji i to, když hráč nepromění jasnou gólovou příležitost," zlobil se na klubovém webu sparťanský trenér Pavel Hapal.

"Hráči jsou velice zklamaní, ale to jim už nepomůže. Jediné, co jim pomůže, je, aby se o lepší výsledek rvali daleko kvalitněji, než jak to předvedli dnes. Je třeba si to vyhodnotit a udělat všechno pro to, aby se takové výkony neopakovaly," doplnil Hapal.

Jeho svěřenci před Českými Budějovicemi ještě podlehli 0:1 Celticu Glasgow a 1:2 Trenčínu, který také jednou porazili 4:2. S dalším slovenským protivníkem Ružomberokem remizovali 0:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články