Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia nečekaně narazila v Liberci, po podzimu vede ligu fotbalistek Sparta

Neporazitelnost fotbalistek Slavie v letošní ligové sezoně je minulostí. V dohrávce 9. kola totiž překvapivě padly v Liberci 1:2. Senzační výsledek mimo jiné znamená i to, že v čele soutěže přezimuje s jednobodovým náskokem Sparta, která doposud ztratila body pouze za remízy s druhou Slavií (2:2) a předposlední Duklou (0:0). Liberec, jenž Slavii porazil vůbec poprvé, si upevnil čtvrté místo znamenající po základní části účast ve skupině o titul.

Utkání Liberec - Slavia Praha
zdroj: twitter.com/ženský fotbal

Slavia na umělé trávě libereckého Doubí neudržela vedení, které zařídila keňská útočnice Marjolen Nekesaová, s osmi brankami třetí nejlepší střelkyně obhájkyň titulu v sezoně.

Další zásah už favorit nepřidal a selhal v závěrečné desetiminutovce. Slovenská útočnice Michaela Harvilová potvrdila pozici nejlepší liberecké kanonýrky a pátým gólem v ročníku vyrovnala v 82. minutě. A na začátku nastavení dokonala obrat Aneta Buryánová, jež je se čtyřmi trefami nejproduktivnější obránkyní v lize.

"Od začátku jsme si říkaly, že nemáme co ztratit. Byl to náš poslední zápas na podzim, už ani nemáme tréninky. Chtěly jsme do toho dát všechno, potvrdit výkony a zakončit první polovinu sezony co nejlépe. Výhra je třešnička na dortu," uvedla Buryánová na klubovém webu.

Z historicky prvního vítězství severočeského týmu nad Slavií měla nelíčenou radost. "Cení se fakt hodně. Výhry si vážíme. Euforie (z rozhodujícího gólu) byla vážně neskutečná. V první chvíli jsem tomu nevěřila, některé holky na hřišti dokonce brečely. Tohle jsme si ani nepředstavovaly," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články