Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Slávistky sahaly v Lize mistryň po bodu. Naděje se rozplynula v nastaveném čase

Slávistické fotbalistky byly blízko prvnímu bodu v Lize mistryň. Ve svém třetím utkání ale znovu podlehly a znovu nedokázaly vstřelit ani gól. Pražanky podlehly rakouskému St. Pöltenu 0:1, když inkasovaly až v nastaveném čase. 

Je nám líto, video expirovalo.
Slávistky prohrály se St. Pöltenem až gólem v nastavení

"Je to velké zklamání. Hráčky ze sebe vydaly všechno a odměna veškerá žádná," litoval na tiskové konferenci kouč Karel Piták.

Na boleslavském stadionu, kde se hrálo kvůli rekonstrukci trávníku v Edenu, mohla ve 22. minutě otevřít skóre slávistka Szewieczková, ale trefila tyčku. O chvíli později zase pomohla branková konstrukce domácím po přetaženém centru Zverové.

Hráčky St. Pöltenu rozhodly zápas v první minutě nastavení díky přesné střele slovenské záložnice Mikolajové. "Věděly jsme, že má skvělou levačku, a za celý zápas jsme jí nedovolily jedinou šanci. Ale pak jsme prohráli souboj dvě na jednu a dali jí prostor. Trefila to parádně, ukázala svoji třídu," vyjádřil se uznale Piták.

Těsně před koncem ještě byla vyloučena hostující kapitánka Ederová po druhé žluté kartě, ale slávistky už odpovědět nestihly. Po porážkách 0:1 s AS Řím a 0:2 s Wolfsburgem ve skupině B znovu vyšly naprázdno.

Svěřenkyně trenéra Karla Pitáka se v příštím kole 8. prosince představí na hřišti St. Pöltenu.

Slavia Praha - St. Pölten 0:1 (0:0)

Branka: 90.+1 Mikolajová. ČK: 90.+4 Ederová (St. Pölten).

Sestava Slavie: Lukášová - Veselá, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Krejčiříková, Keeneová - Divišová, Szewieczková, Černá (72. Wafulaová) - Kožárová. Trenér: Piták.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články