Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Rozhodčí Ratajovou čeká už třetí mistrovství světa fotbalistek

Austrálie a Nový Zéland budou od 20. července hostit fotbalové mistrovství světa žen. Česko na něm bude mít zastoupení díky Lucii Ratajové, která se jako asistentka rozhodčí chystá už na svůj třetí šampionát. Česká televize nabídne ze šampionátu celkem 25 přímých přenosů, zahajovací zápas Nový Zéland – Norsko sledujte ve čtvrtek 20. července od 8:50.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ratajová bude pískat na MS fotbalistek

Po Kanadě a Francii čeká Ratajovou logisticky asi nejsložitější turnaj. Všechny rozhodčí budou bydlet v Sydney a čekat na nominace na zápasy.

"Nominaci se dozvídáme většinou dva dny před zápasem. Tady to očekávám dřív, právě kvůli tomu cestování, abychom měly čas na aklimatizaci po přeletu," předpokládá Ratajová.

Volného času moc mít nebude, už dva týdny před mistrovstvím musí být na místě. Čeká ji každodenní příprava.

"Je to rozdělené na běžecký trénink a praxi, herní situace na hřišti. Až se začne hrát, tak budeme samozřejmě sledovat zápasy a probírat jednotlivé situace," vysvětluje.

Působit bude i jako videorozhodčí. Kolik jí čeká zápasů, zatím Ratajová netuší. "Bude záležet čistě na mých výkonech, jak se tam budu prezentovat. Očekávám dva nebo tři, možná víc, uvidíme."

Z Česka byla vybrána jako jediná rozhodčí. "Mám tam ale hodně kamarádek z Evropy i mimo Evropu, takže se určitě zabavíme," nepochybuje Ratajová.

Nebude ale jediným českým zástupcem na turnaji. Domácí Nový Zéland trénuje bývalá reprezentantka Jitka Klimková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články