Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fotbalistky na závěr turnaje v Austrálii prohrály se Španělskem 0:3

České fotbalistky na závěr přípravného turnaje čtyř zemí v Austrálii prohrály se Španělskem 0:3. Favorit rozhodl zápas v Newcastlu dvěma brankami už do poločasu, v nastavení dostala červenou kartu Aneta Dědinová. Svěřenkyně trenéra Karla Rady zakončily Cup of Nations s bilancí dvou porážek a jednoho vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky v přípravě prohrály se Španělskem 0:3

Španělky, které se na rozdíl od českého týmu kvalifikovaly na letošní mistrovství světa, měly za hustého deště a silného větru od začátku převahu. Ve 29. minutě otevřela skóre do odkryté branky Estherová a stejná hráčka před pauzou hlavičkou zvýšila.

Ve 49. minutě dostala míč do sítě česká kapitánka Bertholdová, gól ale kvůli ofsajdu neplatil. Naopak šest minut před koncem se na opačné straně prosadila z penalty po zákroku Šlajsové střídající Del Castillová.

Ve třetí minutě nastavení byla po druhé žluté kartě vyloučena Dědinová. Češky v osmém vzájemném duelu posedmé prohrály, jednou se Španělkami remizovaly.

"Španělsko bylo velice dominantní na balonu, přehrávalo nás a mělo šance. V prvním poločase nám chvilku trvalo, než jsme se do zápasu dostali a než jsme chytili jejich tempo. Naše hra se sice postupně zlepšila, ale obdrželi jsme dvě branky. Během druhé půle byla naše hra lepší, a dokonce jsme vstřelili i branku, ta ale bohužel neplatila pro ofsajd. Soupeřky pak definitivně rozhodly gólem z pokutového kopu," citoval web FAČR Radu.

Jeho svěřenkyně na turnaji v Austrálii vyšly podruhé střelecky naprázdno. Neskórovaly ani proti domácímu výběru, s nímž na úvod prohrály 0:4. Poté porazily Jamajku 3:2.

Česko - Španělsko 0:3 (0:2)

Branky: 29. a 40. Estherová, 84. Del Castillová z pen. ČK: 90.+3 Dědinová (Česko).

Sestava Česka: Lukášová - Šlajsová (90. Radová), Dědinová, Bertholdová, Necidová, Pěčková - Černá (73. Veselá), Pochmanová (90. Cvrčková), Cahynová (46. Stárová), Khýrová (73. Dlasková) - Stašková (56. Martínková). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články