Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ronaldo sklízel po hattricku chválu ze všech stran, na Old Trafford mu tleskal i Brady

Famózní výkon Cristiana Ronalda, který se v sobotním ligovém utkání blýskl v dresu Manchesteru United hattrickem do sítě Tottenhamu (3:2), sledoval z hlediště i sedminásobný vítěz Super Bowlu Tom Brady. Legendární quaterback, jenž před pár týdny ukončil kariéru v zámořské lize amerického fotbalu NFL, osobně portugalskému reprezentantovi gratuloval.

Cristiano Ronaldo z Manchesteru United (uprostřed) slaví gól
zdroj: REUTERS

"Hrál jsi skvěle," řekl podle agentury AP Brady, když se s pětinásobným vítězem Zlatého míče setkal na hřišti. Podle trenéra Ralfa Rangnicka předvedl Ronaldo nejlepší výkon během jeho působení na lavičce "Red Devils".

Sedmatřicetiletý Ronaldo, jenž předchozí derby se City (1:4) vynechal kvůli zranění, pokořil Tottenham dvakrát už v první půli. Poté, co "Spurs" v 72. minutě vyrovnali na 2:2 po vlastním gólu Harryho Maguirea, si naskočil na rohový kop a hlavičkou rozhodl. Zaznamenal devětačtyřicátý hattrick v klubové kariéře a devětapadesátý celkově. V dresu United však vstřelil tři góly v jednom utkání teprve podruhé. Dosud se mu to povedlo pouze během jeho dřívějšího působení v roce 2008 proti Newcastlu.

"Byl to jeho nejlepší výkon od chvíle, co jsem tady. Ve čtvrtek byl na tréninku v pořádku, takže jsem se rozhodl, že nastoupí od začátku. Byl to od něj i od zbytku týmu fantastický výkon," chválil Rangnick. "Ale zase to dokáže jen ve spolupráci s týmem," doplnil.

Ronaldo nechal vydařeným výkonem zapomenout i na obavy z minulých dní, kdy se spekulovalo, že není v týmu spokojený a zvažuje odchod. To však záložník Paul Pogba odmítl. "Když máte v týmu nejlepšího útočníka historie, nemůže to být problém. Znovu ukázal, proč je Cristianem Ronaldem," zdůraznil Pogba. "Myslím, že Cristiana každý zná a netřeba o něm více mluvit. V posledním duelu nehrál, ale teď se vrátil a dal tři góly. On i tým podali brilantní výkon," dodal francouzský reprezentant.

Hvězdný Ronaldo nasbíral během kariéry už 807 branek a opět se přiblížil nejúspěšnějšímu střelci všech dob Josefu Bicanovi. Tomu komise pro historii a statistiku Fotbalové asociace ČR spočítala v oficiálních zápasech 821 gólů. Počty jsou ale kvůli neúplnosti zdrojů stále předmětem debat.

"Cristiano Ronaldo a Lionel Messi jsou v této éře dva nejlepší hráči na světě. Když nastupujete proti těmhle fotbalistům, jsou to oni, kteří rozhodují. Bez Cristiana by to pro United nebyl tak ideální večer," konstatoval trenér Tottenhamu Antonio Conte.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články