Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Reprezentace nastoupí v Rusku bez Nováka, beka trápí achillovka

Mezi marody národního týmu přibylo další jméno. Od reprezentace se po prohře 1:2 v úvodním utkání Ligy národů proti Ukrajině odpojil obránce Filip Novák. Osmadvacetiletý bek tureckého Trabzonsporu odjel do Prahy léčit zraněnou achillovku a neodletí ani k pondělnímu přípravnému zápasu v Rostově na Donu proti Rusku.

Novák už má problémy s achillovkou několik týdnů. Do čtvrtečního utkání s Ukrajinou nezasáhl, a jelikož se zranění příliš nelepšilo, podle původní dohody odcestoval do Prahy, kde ho čeká vyšetření a případně léčba. Trenér národního celku Karel Jarolím už místo něj nebude na zápas v Rusku nikoho povolávat.

Český celek se po čtvrtečním utkání v Uherském Hradišti přesunul zpět do nedalekého Zlína, kde bydlí od úterý. Před obědem měli reprezentanti trénink, odpoledne je čeká regenerace a večer budou mít s trenéry videopřípravu. V sobotu po obědě odletí tým z Brna k zápasu do Ruska.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Ukrajina

Hráči se snaží vzpamatovat z porážky 1:2. Rychlým gólem Patrika Schicka sice vedli 1:0, ale Ukrajinci v nastavení každého z poločasů dali branku a skóre obrátili. Reprezentantům se tak hned po úvodním zápase nové soutěže Ligy národů zkomplikovaly vyhlídky na triumf ve tříčlenné skupině, v níž je ještě Slovensko.

"Mrzí to, ale v pondělí je další zápas, v němž to můžeme jakž takž napravit. To jsme museli udělat i v červnu, tak doufám, že i tentokrát to vyjde," připomněl Kalas porážku 0:4 s Austrálií a následnou výhru 1:0 nad Nigérií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články