Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Až na góly jsme Ukrajinu do jasných šancí nepouštěli. Škoda zbytečné prohry, řekl Gebre Selassie

Poprvé na ruku navlékl v reprezentaci kapitánskou pásku, jenže vzpomínky na střetnutí s Ukrajinou Theodor Gebre Selassie úplně krásné mít nebude. Češi v úvodním utkání Ligy národů prohráli 1:2, když dvakrát doplatili na chyby v závěru poločasů. Bek národního týmu uznal kvalitu soupeře, ale zároveň dodal, že podobné branky nemohou padat.

Český obránce Theodor Gebre Selassie se snaží zastavit Jevhena Konopljanku z Ukrajiny
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Situace před koncem prvního poločasu by se nám neměla stávat. Dostat takový gól do šatny je kruté. Závěr poločasu musíme odehrát s nulou," řekl obránce a kapitán týmu Theodor Gebre Selassie.

Podobná situace se odehrála i při druhém inkasovaném gólu. "Měli jsme rohový kop. Po něm se hra převalila na naši stranu. Bylo to podobné, jako při prvním inkasovaném gólu. Bohužel jsme si na to nedali pozor," litoval prohry kapitán týmu.

V prvním poločase měli Ukrajinci výraznou územní převahu, přesněji kombinovali ve středu hřiště. "Po rychle vstřelené brance jsme hráli disciplinovaně. Soupeře jsme nepustili do žádných vyložených šancí. Až na tu gólovou těsně před poločasem. Mohli jsme být po zisku balonů ale preciznější a situace lépe dohrát. Tím, že nás soupeř zatlačil, jsme měli více prostoru za jejich zády. To jsme měli lépe využít," poznamenal Gebre Selassie, podle něhož hra českého týmu působila pasivním dojmem.

"Bylo to dáno tím, že se nám nedařilo po ziscích udržet v útoku déle míč. Mohli jsme se dostat do přechodové fáze. Obranu jsme měli zajištěnou, měli jsme tato okénka lépe využít," dodal.

Po přestávce trenér českých fotbalistů Karel Jarolím pozměnil taktiku. "Změnili jsme systém v obraně. Nebáli jsme se hrát. Párkrát jsme se slušně prokombinovali až do finální fáze. Ale takových situací jsme měli mít více," myslí se Gebre Selassie, který ocenil hru soupeře.

"Bylo vidět, že mají individuálně velmi kvalitní hráče. Takticky jsme byli na soupeře ale dobře připraveni. Škoda, že jsme zbytečně prohráli. K bodu jsme měli blízko," řekl Gebre Selassie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články