Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Takový nešťastný gól kazí dojem z výkonu brankáře, mrzelo Vaclíka

Dlouho držel naděje reprezentace na bodový zisk v úvodním duelu Ligy národů proti Ukrajině. Brankář Tomáš Vaclík čelil deseti střelám na branku z celkových 26 pokusů soupeře. O prohře 1:2 rozhodla až třetí minuta nastavení, v níž střídající Olexandr Zinčenko vstřelil šťastnou vítěznou branku Ukrajinců.

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Odvrátilo se od nás štěstí. Byl to hodně smolný gól. Při centru jsem viděl, že nabíhá za nás útočník. Balon jsem jen trochu líznul, chtěl jsem ho posunout. Za mnou skákal Bořil, který už nestihl zareagovat. Bohužel jej míč trefil do obličeje a spadl Zinčenkovi přímo k noze," řekl Vaclík.

Pochválil spoluhráče, že se po rohu před brankou soupeře stačili vrátit do obrany a početně zaujali dobré pozice. Jenže ani to k odvrácení gólu nestačilo. Při útočném tlaku Ukrajinců se Vaclík v průběhu utkání několikrát blýskl skvělými zákroky.

"Samozřejmě ale taková branka kazí dojem z výkonu brankáře. U nás gólmanů to tak je. Můžeme toho pochytat, kolik chceme. Pak se k něčemu přimotáme a zkazí to úplně všechno. Útočníci to mají naopak. Nejsou celý zápas vidět, potom dají v nastavení gól a jsou za hrdiny," prohlásil Vaclík.

I po domácí prohře stále doufá ve vítězný obrat. "Šance je stále. Může se stát cokoliv. Během tří srazů se odehraje celá soutěž. Nevidím důvod, proč bychom to měli balit a říci, že nemáme naději skupinu vyhrát. Tato prohra mrzí, protože jsme sahali po remíze. A každý bod je dobrý," poznamenal Vaclík.

Nedomnívá se, že by prohra měla poznamenat psychiku hráčů. "S týmem by to nic udělat nemělo. Zápas nebyl na dojem špatný. Ukrajina byla asi silnější na balonu a dokázala více kombinovat než my. Ale myslím si, že my jsme odehráli zápas na maximum. Začíná se nová éra. Všechno se stabilizuje. Věřím, že další zápas, ať už v Rusku, nebo potom v dalším utkání Ligy národů, zvládneme lépe a získáme body," dodal.

Nepříjemné okamžiky zažili hráči obou týmů už před zápasem, kdy dvakrát zhaslo na stadionu světlo a utkání začalo o patnáct minut později. "Člověk je nachystaný na nějaký čas. Vyběhli jsme na rozcvičku a za chvíli byla tma. Už jsme se všichni převlékali k utkání a světlo zhaslo znovu. Naštěstí to bylo jen o patnáct minut. Minulý rok se ve Švýcarsku zápas kvůli výpadku světla neodehrál. Patnáct minut není tak velký problém. Začátek jsme chytli dobře, dali jsme gól," povídal Vaclík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články