Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Řepka má od Sparty dostat 3,5 milionu. Kam zamíří, je nejisté

Praha – Spojení Sparta–Řepka bude od ledna minulostí. Klubová ikona, oblíbenec fanoušků, ale i velice kontroverzní postava českého fotbalu opouští letenský klub, který mu nabídl předčasné ukončení smlouvy. Do konce roku by měl inkasovat částku, která se rovná jeho platu do 30. června, kdy mu měla smlouva vypršet. Podle Aktuálně.cz se má jednat o 3,5 milionu korun. Na definitivním konci spolupráce se Sparta s Řepkou dohodla dnes, od ledna bude volným hráčem.

"Tomáš je výraznou postavou sparťanské historie. Byl, je a zůstane klubovou ikonou. Na tom dohoda o ukončení jeho hráčského kontraktu nic nemění," uvedl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Sparta ani protistrana se nevyjádřily k tomu, za jakých podmínek se "rozchod" uskutečnil. "Tomáš společně s manažerem Pavlem Paskou přistoupili k jednáním stejně jako my opravdu konstruktivně, děkujeme jim za to," uvedl Kasík. "Jednání skončilo ke spokojenosti všech stran, bylo to naprosto korektní," řekl Paska.

Vedení Sparty plánuje, že Řepkovi a Blažkovi umožní sehrát během léta přímo na letenském stadionu rozlučkový zápas. "Tomáš s Jardou si zaslouží velkou rozlučku se sparťanskými fanoušky, aby se mohli ještě jednou v rudém dresu přímo na trávníku pozdravit s fanoušky. A také aby měli naši příznivci příležitost vidět ještě ikony Sparty na hřišti," uvedl Kasík.

Kam Řepka zamíří?

Jakým směrem se bude dále vyvíjet Řepkova fotbalová kariéra, není jasné. S jeho angažováním koketoval klub z Příbrami, tato možnost však před nedávnem padla, odmítl ji sám hráč.

Řepka nemá mnoho možností. Z úterní ankety deníku Sport jasně vyplývá, že drtivá většina představitelů prvoligových klubů o jeho angažmá neuvažuje, někteří jej poměrně rázně odmítli. "Naše strategie je čitelná a úplně jiná. Tomášovo angažmá pro nás nepřipadá v úvahu," řekl deníku například ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Řepka opouští Spartu

I ostatní dali najevo, že o Řepku zájem nejeví. Hlavními argumenty byl Řepkův věk, zmiňovali též jeho dlouhou herní pauzu. Jediným klubem, který se vyjádřil pozitivně, byť velice opatrně, byly České Budějovice prostřednictvím generálního manažera Jiřího Kotrby. Ten by si jeho příchod dokázal představit, argumentuje možným zlepšením diváckých návštěv.

"Byl by to hráč, který by se nám vyplatil ze sportovního i marketingového hlediska. Když k nám přišel Karel Poborský, zvedly se návštěvy ze dvou na pět tisíc. Je to pro nás zajímavý hráč," sdělil Sportu. Zároveň však uvedl, že před svátky žádná jednání nezačnou. Další působení Řepky v české nejvyšší fotbalové soutěži je tak nadále nejisté.

Zdroj
ČT sport, Aktuálně, Deník Sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články