Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Řepka: Může to být má poslední zimní příprava

Praha – Ve fotbalové Spartě se podle víkendových spekulací očekávají v zimní přestávce razantní změny. Vedle odchodů generálního sportovního manažera Jozefa Chovance a trenéra áčka Martina Haška se na Letné možná rozloučí i s brankářem Jaromírem Blažkem a bývalým kapitánem Tomášem Řepkou. Ten už se v základní sestavě pěkně dlouho neobjevil, on sám to prý neřeší. "Je to pořád stejné. A asi už to lepší nebude. Jen trénuju a… trénuju," řekl v rozhovoru pro Deník Sport.

Tomáš Řepka
zdroj: isifa/LN autor: František Vlček

Pro Řepku bylo dost těžké smířit se s tím, že si fotbal za Spartu po příchodu Jiřího Jarošíka už nejspíš nezahraje. "Po tolika letech, když jste zvyklý neustále hrát – prakticky dvacet let v základu – a najednou se pánové nedomluví, co se mnou vlastně budou dělat, a udělají rozhodnutí beze mě… Ale já věřím, že se jim to všem jednou vrátí, že jednou pochopí a chytnou se za rypák," uvedl stoper.

Ten měl sice nabídku z Příbrami od Jaroslava Starky, byla prý ale šitá moc horkou jehlou. "Já bych možná litoval spíš toho, že jsem do Příbrami šel. Byla to možnost, ale nikomu jsem nic neslíbil, bylo to hrozně narychlo. Spíš to byla taková utopie. Toho, že jsem zůstal ve Spartě, nelituju," řekl Řepka. "I když si samozřejmě ještě chci kopnout do míče, protože je mi sice osmatřicet, ale jsem jakžtakž zdravý, nic mě nebolí, ještě se pořád cítím dobře," dodal.

To, že nehraje, jako trest za nezrealizovaný odchod do Příbrami nevnímá. "Dostal jsem trest za úplně něco jiného než Příbram." Dál to nechtěl specifikovat. Je rád, že má stále velkou podporu fanoušků. "Na projevech diváků se mi to vrací – a já doufám, že mé jméno budou slýchat ještě hodně dlouho. Nejsem v tom jen já, ale i spousta dalších vynikajících fotbalistů, s kterými bylo ve Spartě zacházeno stejně jako se mnou," uvedl Řepka, kterého nejvíce ze strany vedení štve nekomunikace, ignorance, arogance a povýšenost.

Podle svých slov by byl rád za nějakou další nabídku, s odchodem do Slavie po vzoru Františka Straky, nyní již bývalého kamaráda, ale rozhodně nepočítá. "To je nemyslitelné," řekl. A jak to vypadá s Řepkou v následujících týdnech? "Teď se dávám dohromady, zase do toho šlápnu. Pokusím se to znovu zvrátit. Může to být má poslední zimní příprava. Udělám pro to maximum, abych se vrátil," řekl zkušený obránce, jenž si dovede představit, že by ve Spartě pokračoval. "Kdybych se vrátil na hřiště, nedělal bych to určitě kvůli sobě, trenérům nebo vedení, ale jen kvůli lidem. To je moje krédo a nemá na to vliv, jestli bude Chovanec, Hašek nebo Ježíš Kristus."

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články