Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Real vyrovnal rekord Barcelony, Katalánci rozstříleli Leganés

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid zvítězili na hřišti Espaňolu 2:0 a šestnáctou ligovou výhrou v řadě vyrovnali rekord Barcelony ze sezony 2010/11. Katalánský rival po úterním sedmigólovém přídělu Celticu Glasgow porazil ve 4. kole španělské ligy nováčka CD Leganés na jeho hřišti 5:1. Vysokou výhru si připsalo i Atlético Madrid, které porazilo 5:0 Gijón. 

Barcelonská útočná letka
zdroj: ČTK/EFE/Juan Carlos Hidalgo

Real vybojoval tři body i bez svých největších hvězd Cristiana Ronalda a Garetha Balea, kteří chyběli kvůli zranění. První poločas nabídl vyrovnaný průběh, který až v nastaveném čase zlomil gólem do šatny James Rodríguez. Před vápnem se zbavil dvou protihráčů a střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. V 71. minutě pak za záda bývalého gólmana Realu Diega Lópeze doklepl po centru míč Karim Benzema a připsal si svůj první gól v sezoně.

Dva zásahy od dvou svěřenců kouče Zinedina Zidana přinesly nejen vyrovnání rekordní vítězné série Barcelony pod Pepem Guardiolou, ale další důkaz o ofenzivní síle madridské soupisky. O dvanáct gólů v tomto ročníku La Ligy se totiž podělilo už jedenáct hráčů.

Znovu zářilo barcelonské hvězdné útočné trio, které se podělilo o čtyři z pěti branek. Kanonádu otevřel Messi po Suárezově přihrávce, při druhém gólu si hráči role vyměnili a ještě do přestávky se trefil i Neymar. Po faulu na brazilského útočníka proměnil Messi penaltu a dílo dokonal Rafinha parádní střelou z dálky. Až v závěru snížil z přímého kopu Gabriel. 

Atlético, za které se prosadili dvakrát Griezmann s Torresem a jednou Gameiro, tak navázalo na předchozí vítězství 4:0 nad Celtou Vigo a navíc potřetí za sebou udrželo čisté konto. 

Sevilla nedokázala vyhrát na hřišti Eibaru, který uhájil remízu 1:1 i bez dvou vyloučených hráčů. Sevilla přitom vedla gólem Vietta, před poločasem navíc domácí dostali první červenou kartu. I v oslabení ale srovnali zásluhou Leona. V 86. minutě přišlo druhé vyloučení, ale Sevilla už na výhru nedosáhla. 

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:

Betis Sevilla - Granada 2:2 (36. a 61. Alegría - 13. Carcela, 33. Bueno), Leganés - FC Barcelona 1:5 (80. Gabriel - 15. a 55. z pen. Messi, 31. Suárez, 44. Neymar, 64. Rafinha), Atlético Madrid - Gijón 5:0 (2. a 31. Griezmann, 71. a 90.+1 z pen. Torres, 5. Gameiro), Eibar - FC Sevilla 1:1 (64. Leon - 27. Vietto), Pamplona - Vigo 0:0, Bilbao - Valencie 2:1 (24. a 41. Aduriz - 2. Medrán), Villarreal - San Sebastian 2:1 (23. a 26. Sansone - 35. Berchiche), Espaňol Barcelona - Real Madrid 0:2 (45.+2 Rodríguez, 71. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články