Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Ter Stegen jednapadesátkrát úspěšně přihrál, víc než někteří spoluhráči

Barcelona – Brankářské umění zahrnuje i výbornou práci nohama. Důkazem budiž Marc-André ter Stegen. Německý gólman si v neděli v brance Barcelony zahrál víc než mnozí jeho spoluhráči. V ligovém utkání v Bilbau mu napočítali 51 úspěšných přihrávek, což je nový rekord španělské fotbalové ligy.

Marc-André ter Stegen
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Nová jednička po odchodu Chilana Claudia Brava do Manchesteru City si v rozehrávce počínala s přehledem a založila několik nadějných akcí. Na začátku druhého poločasu měl Ter Stegen na kontě víc přihrávek než Lionel Messi. Jen jedna se mu vyloženě nepovedla, svou chybu však napravil a udržel čisté konto.

Přitom se po zranění kolena teprve ve středu zapojil do tréninku. "Nebylo to jednoduché po tak dlouhé pauze. Doufám, že v příštím zápase budu jistější," řekl německý gólman.

V Barceloně musí brankář umět ovládat míč oběma nohama už od dob trenérského působení Johana Cruyffa a například Carles Busquets nebo Victor Valdes to uměli skvěle. Ter Stegen je teď dokonce překonal, což ocenil i trenér Luis Enrique. "Je to jeho silná stránka. Navíc je chladnokrevný, je to zkrátka Němec," řekl trenér po výhře 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články