Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barcelona vybouchla s nováčkem z Alavese, Real nezaváhal stejně jako Atlético

Madrid - Zcela nečekanou porážku 1:2 utrpěla Barcelona, která na domácím hřišti podlehla s nováčkem Deportivo Alaves. Naopak Atlético Madrid konečně prolomilo špatný vstup do sezony a na hřišti Celty si připsalo vysoké vítězství 4:0. Vyhrál i Real Madrid, který nad Osasunou vedl už 5:0, v závěru už pak jen snižovali Riera a Garcia.

Slavící Antoine Griezmann
zdroj: Reuters autor: MIGUEL VIDAL

Barcelona byla sice od začátku zápasu s Alavésem dle očekávání aktivnějším týmem, nebyla však příliš přesná v zakončení. Alavés naopak zužitkoval první výraznou šanci, když v 39. minutě po Kikově centru z pravé strany Deyverson překonal gólmana Cillessena, který si odbyl debut v dresu katalánského celku.

Ihned po přestávce srovnal po Neymarově rohovém kopu stoper Mathieu. Hosté pak sice v 51. minutě znovu rozvlnili barcelonskou síť, gól však nebyl uznán pro ofsajd. Přesto nováček soutěže nakonec vedení vrátil na svoji stranu, neboť se v 64. minutě obranou prodral Gómez a chladnokrevně zakončil. Alavés vyhrál ligový duel na Camp Nou poprvé od února 2000.

Svěřenci trenéra Simeoneho to ve Vigu neměli jednoduché. V prvním poločase měli domácí dvě velké šance, Seňé ani Bongonda je ale nedokázali využít. Po přestávce už Atlético začalo plnit roli favorita a v 53. minutě po přesném Griezmannově centru otevřel skóre Koke.

Následně francouzský reprezentant dvakrát skóroval podobným způsobem, když hlavou zužitkoval centry Ňígueze a Juanfrana z pravé strany. Minutu před koncem upravil na konečných 4:0 střídající Correa.

V šesté minutě zápasu mezi Realem a Osasunou předložil Bale přihrávku před bránu Ronaldovi a portugalský útočník proměnil v gól svoji první střelu v novém ročníku La Ligy. Odstartoval tak kanonádu, neboť na něj navázali už v prvním poločase Danilo a Ramos, který dal svoji 28. branku hlavou a v této statistice je nejúspěšnějším hrajícím obráncem v pětici nejlepších evropských lig.

Po změně stran přidali další dvě trefy Pepe a Modrič. Za stavu 5:0 domácí polevili v koncentraci a nechali Pamplonu dvakrát zasáhnout, když se prosadili Riera a García. První jmenovaný měl navíc k dispozici penaltu, tu ale neproměnil. Real vyhrál patnáctý ligový zápas v řadě a vyrovnal svoji rekordní sérii z roku 1961.

Las Palmas byl zatím největším překvapením sezony, když v úvodních dvou zápasech neztratil ani bod a navíc předváděl velmi ofenzivní fotbal. Na hřišti těžkého soupeře Sevilly vedl od 16. minuty, kdy se povedenou střelou k tyči prezentoval Tanausu.

Sevilla však zejména ve druhém poločase zvýšila tlak a v závěru dokázala zápas otočit. Nejprve po Bigasově faulu ve vápně využil pokutový kop Sarabia, ve čtvrté minutě nastavení dokonal obrat Fernández.

Čtvrtý tým minulé sezony Villarreal si připsal první výhru, když v Málaze zvítězil 2:0 po gólech Costy a Sansoneho.

Výsledky 3. kola La Ligy

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:4 (73. a 81. Griezmann, 53. Koke, 89. Correa), Real Madrid - Osasuna 5:2 (6. Ronaldo, 40. Danilo, 45.+1 Ramos, 56. Pepe, 62. Modrič - 64. Riera, 78. García), FC Sevilla - Las Palmas 2:1 (89. Sarabia z pen., 90.+4 Fernández - 16. Tanausu), Málaga - Villarreal 0:2 (33. Costa, 44. Sansone), FC Barcelona - Deportivo Alavés 1:2 (46. Mathieu - 39. Deyverson, 64. Gómez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články