Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Real veze vysokou výhru z Viga. Za Barcelonu už pálí Lewandowski

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli i druhý zápas v sezoně španělské ligy. Na hřišti Celty Vigo zvítězili 4:1. Podruhé uspěly také Betis Sevilla, který vyhrál na Mallorce 2:1, a Pamplona, jež doma porazila Cádiz 2:0. Ve všech třech zápasech hráči proměnili po dvou pokutových kopech. Poprvé se ve španělské lize prosadil Robert Lewandowski, San Sebastianu vstřelil útočník Barcelony dvě branky při výhře 4:1.

Mezi střelce Realu se ve Vigu zapsali i Vinicius Junior (vlevo) a Karim Benzema
zdroj: ČTK/ZUMA/Pablo Garcia

Real Madrid se ujal vedení ve 14. minutě, kdy po ruce Tapii v pokutovém území proměnil penaltu Benzema. Celta však záhy odpověděla, tentokrát zahrál ve vlastním vápně rukou Militao a Aspas rovněž nezaváhal. Před koncem poločasu šel Real opět do vedení, Modričova střela ze střední vzdálenosti skončila v pravém horním rohu branky.

Domácí se i po poločase snažili s favoritem držet krok, v 56. minutě ale poslal Modrič do samostatného úniku Viníciuse Júniora a brazilský útočník šanci využil. Další z rychlých protiútoků proměnil Valverde, který zvýšil na 4:1. Pátý gól mohl vzápětí přidat Benzema, na brankáře Marchesína ale nevyzrál. Skóre se už nezměnilo ani tři minuty před koncem, kdy další penaltu neproměnil Hazard.

V Pamploně padaly branky pouze z penalt. Fotbalisté Osasuny využili obě příležitosti a po výhře nad Sevillou zůstávají doma stále neporažení. Tři ze čtyř branek Pamplony v této sezoně padly z pokutového kopu, každý gól měl na svědomí jiný střelec. Na Orozovu úspěšnou penaltu z prvního zápasu navázali Ávila a García. Cádiz na první gól stále čeká.

Betis zvítězil na Mallorce také díky penaltám. První z nich byla nařízena již v 9. minutě a Inglesias se z jedenácti metrů nemýlil. Mallorca v druhém poločase vyrovnala, hlavou se prosadil kosovský útočník Muriqi. Poslední slovo měli hosté, v 73. minutě se Inglesias opět trefil z penalty a rozhodl.

Villarreal vyloupil Atlético Madrid

Fotbalisté Villarrealu zvítězili na hřišti Atlética Madrid 2:0 a po dvou kolech jsou stoprocentní. "Žlutá ponorka" vstřelila obě branky na Wanda Metropolitano po změně stran.

Skóre se měnilo až po 73 minutách hry. Hostující Pino využil špatného odkopu Moliny, zmocnil se míče v soupeřově vápně a prostřelil brankáře Oblaka. Molina pak završil svůj smolný výkon vyloučením za hrubé nesportovní chování ve čtvrté minutě nastavení. O dvě minuty později přidal druhý zásah hostů Moreno.

"Atleti" v tomto kalendářním roce na domácím stadionu nebodovali teprve podruhé. Poprvé prohráli v únoru v ligovém zápase s Levante 0:1.

Bilbao doma zdolalo Valencii 1:0. V 42. minutě se prosadil střelou na bližší tyč Berenguer.

Lewandowski slavil gólově

Polský kanonýr Robert Lewandowski oslavil dnešní 34. narozeniny prvními dvěma góly ve španělské lize. Fotbalisté Barcelony i díky němu ve druhém kole vyhráli 4:1 v San Sebastianu.

Lewandowski se prosadil už po 50 sekundách hry. Bývalý hráč Bayernu Mnichov si ve vápně naběhl na přihrávku Baldeho a zařídil první gól Barcelony v novém ročníku La Ligy. V prvním kole Katalánci remizovali 0:0 s Vallecanem.

Hosté se však z vedení neradovali příliš dlouho. V šesté minutě se po chybné rozehrávce Barcelony dostal do úniku Alexander Isak a obloučkem se postaral o vyrovnání.

Barcelona si však nakonec došla pro jasné vítězství. Nejprve v 66. minutě zvýšil na 2:1 Ousmane Dembélé a chvíli na to se podruhé opět zblízka trefil oslavenec Lewandowski.

Pod oba góly se přihrávkou podepsal Ansu Fati, který korunoval výkon i vstřelenou brankou. Dvanáct minut před koncem mu Lewandowski přiťuknul míč za obranu a devatenáctiletý útočník upravil na konečných 4:1.

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:

Pamplona - Cádiz 2:0 (37. Ávila z pen., 78. García z pen.), Mallorca - Betis Sevilla 1:2 (57. Muriqi - 9. z pen. a 72. z pen. Iglesias), Celta Vigo - Real Madrid 1:4 (23. Aspas z pen. - 14. Benzema z pen., 41. Modrič, 56. Vinícius Júnior, 66. Valverde), Bilbao - Valencie 1:0 (42. Berenguer), Atlético Madrid - Villarreal 0:2 (73. Pino, 90.+8 Moreno), San Sebastian - FC Barcelona 1:4 (6. Isak - 1. a 68. Lewandowski, 66. Dembélé, 79. Fati)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články