Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dostali jsme teď velkou facku. Je to bez energie a nemáme šťávu, mrzí Ryneše

Sparta prohrála třetí duel z posledních čtyř ligových zápasů a po porážce s Plzní 0:1 navíc přišla o druhé místo v tabulce. Letenští tak ztrácí na vedoucí Slavii už devět bodů. Krajní obránce Matěj Ryneš připustil, že sparťané jsou psychicky dole. Přesto věří, že se mužstvo zvedne, pokud se vrátí k základům, které zdobily tým v minulé sezoně.

Matěj Ryneš ze Sparty (vpravo) v souboji s Milanem Havlem z Plzně
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Dostali jsme teď velkou facku, jsme de facto na zemi. Ale zápasů zbývá ještě hodně. Musíme vstát, bojovat a vrátit se k věcem, které nás zdobily předtím. Od toho se pak můžeme odrazit a půjde to," prohlásil Ryneš.

Jeho tým podal v Doosan areně velmi nepřesvědčivý výkon a prakticky neměl vyloženou šanci. "Plzeň nás nezaskočila. Z naší strany nešlo o dobrý první poločas. Neměli jsme odražené míče, zbytečně jsme nakopávali balony, nebyli jsme v pohybu. V šatně jsme si něco řekli a ve druhé půli jsme hráli více po zemi. Trochu jsme to zlepšili. Ale měli jsme jít ještě víc do kombinace a tlačit se do zakončení," uvedl Ryneš.

Připustil, že Letenští nepodávají ideální výkony téměř po celý průběh dosavadní sezony. "Je to takové bez energie, nemáme šťávu jako předtím. Nelepí nám to. Už od začátku sezony jsme rozladění, příprava byla taková zvláštní," přemítal Ryneš.

"Takhle prostě hrát nechceme a nemůžeme. Chceme být nahoře. Musíme začít od začátku. Sami se musíme zvednout a udělat vše pro to, abychom byli zase zpátky. Je na nás, jak se k tomu postavíme," doplnil levý halfbek.

V 25. minutě mohl v Plzni zlomit bezbrankové skóre, ale v nadějné pozici z voleje přestřelil. "Šlo to trefit lépe. Balon mi vletěl přímo do světla a na chvíli se mi ztratil. Proto jsem to pak trefil špatně. Kdyby z toho byl gól, bylo by to úplně jiné. Štve mě to," prohlásil Ryneš.

Nemyslí si, že by Sparta doplácela na to, že hraje stále stejným stylem. "Čitelní samozřejmě jsme, hrajeme stále stejně. Ale tak to bylo už minulou sezonu a vycházelo nám to. Na hřišti se teď chováme úplně jinak, než bychom měli. Musíme hrát po zemi místo toho, abychom odkopávali balony. To není náš styl, nemáme na to útočníky. Musíme mít odražené míče, represink. Musíme se odpíchnout od základů," dodal Ryneš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články