Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Real udolal Valladolid, Barcelona otáčela ve Vallecanu a Vaclík udržel třetí nulu

Pod vedením dočasného kouče Santiaga Solariho vyhráli fotbalisté Realu Madrid i podruhé, tentokrát porazili v rámci španělské nejvyšší soutěže Valladolid 2:0 dvěma góly v závěru utkání. Těsně před koncem udeřila dvakrát i Barcelona a dokonala obrat na stadionu Vallecana, kde zvítězila 3:2. Roli favorita naopak nepotvrdilo Atlético Madrid, jelikož na hřišti Leganés pouze remizovalo 1:1. A bod, konkrétně po výsledku 0:0, získala Sevilla v San Sebastianu. Espaňol Barcelona stále překvapuje a po výhře 1:0 nad Bilbaem je v tabulce druhý. 

Sergio Ramos z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Jon Nazca

Vítězství Realu se zrodilo až v závěru utkání. V 83. minutě si nešťastně srazil míč do branky stoper Kiko. O pět minut později druhý stoper Calero fauloval a Ramos z penalty nezaváhal. Počkal si na pohyb gólmana Masipa a poslal míč doprostřed branky. Hráči Valladolidu ve druhém poločase dvakrát trefili jen břevno.

Solari, jenž po debaklu 1:5 v Barceloně vystřídal na lavičce Realu Julena Lopeteguiho, má zatím stoprocentní bilanci. V týdnu jeho tým zdolal v poháru Melillu 4:0.

Barcelona vstoupila do utkání dobře, když ji už v 11. minutě dostal do vedení právě uruguayský kanonýr. Vallecano ale dvěma góly Poza a Garcíi otočilo. V závěru nejprve vyrovnal Dembélé a o tři minuty později znovu udeřil Suárez, pro kterého to by šestý gól během posledních tří duelů ve španělské lize. S devíti zásahy vévodí tabulce kanonýrů.

Fotbalisté Atlética Madrid nepotvrdili roli favorita na hřišti Leganés a pouze remizovali 1:1. Za hosty otevřel skóre francouzský útočník Antoine Griezmann, který se v lize naposledy trefil proti Huesce na konci září. Domácí vyrovnali v 82. minutě zásluhou Argentince Guida Carrilla.

Hráči Leganés ve dvou předchozích ligových utkáních na domácí půdě zvítězili, když nejprve zaskočili Barcelonu (2:1) a pak zdolali i Vallecano 1:0. Neporazil je ani madridský celek, který má po 11 kolech na kontě už pět remíz.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Jose Manuel Vidal

Ve vyrovnaném utkání na stadionu Anoeta v San Sebastianu měla obě mužstva pouze jednu střelu na branku. Vaclík ji chytil a v aktuální ligové sezoně udržel třetí nulu. Sevilla ztrácí čtyři body na vedoucí Barcelonu a druhou pozici drží jen o skóre před třetím Atléticem Madrid a čtvrtým Alavésem. Ten prohrál v Eibaru 1:2.

Alavés poslal do vedení už ve čtvrté minutě Manu García, ale jeho spoluhráč Rubén Duarte byl za dvacet minut vyloučen. Po hodině hry dostal červenou kartu také domácí Pablo De Blasis, přesto hráči Eibaru zápas otočili. Nejprve vyrovnal Joan Jordán a v první minutě nastavení rozhodl Pape Diop.

Espaňol doma ještě neztratil bod, i díky tomu je druhý

Fotbalisté Espaňolu prodloužili sérii neporazitelnosti na šest zápasů a v tabulce se posunuli na druhé místo o tři body za městské rivaly z FC Barcelona.

Espaňol díky gólové hlavičce útočníka Borji Iglesiase z 41. minuty o bod předstihl trojici Sevilla, Atlético Madrid, Alavés. V pěti domácích utkáních ještě ani jednou nezaváhal.

Zato Bilbau se v nové ligové sezoně nedaří. Z jedenácti zápasů vyhrálo jediný a v tabulce mu patří až 17. místo. Od sestupových pozic dělí hráče Athleticu jen bod.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:

Leganés - Atlético Madrid 1:1 (82. Carrillo - 69. Griezmann), Real Madrid - Valladolid 2:0 (83. vlastní Kiko, 88. Ramos z pen.), Valencie - Girona 0:1 (48. Pons), Vallecano - FC Barcelona 2:3 (35. Pozzo, 57. García - 11. a 90. Suárez, 87. Dembélé), Eibar - Alavés 2:1 (69. Jordán, 90.+1 Diop - 4. Manu García), Villarreal - Levante 1:1 (90.+3 Pedraza - 77. vlastní Funes Mori), Huesca - Getafe 1:1 (50. Etxeita - 90.+1 Molina), San Sebastian - FC Sevilla 0:0, Betis Sevilla - Celta Vigo 3:3 (33. Loren, 57. Firpo, 87. Canales - 63. a 84. Gómez, 69. Méndez), Espaňol Barcelona - Bilbao 1:0 (41. Iglesias).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články