Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Solari šel k áčku Realu od rezervy, stejně jako Zidane. Ale nesrovnávejte nás, apeluje

Pro dočasného nástupce odvolaného trenéra Julena Lopeteguiho Santiago Solariho se naskýtá velká šance. Povede alespoň na chvíli slavný Real Madrid, ale dvaačtyřicetiletý bývalý argentinský reprezentant nepřemýšlí, jak dlouho setrvá na této pozici. Někdejší trenér rezervy Realu má chuť zlomit nepříznivé výsledky.

Prozatímní kouč Realu Madrid Santiago Solari
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

"Nechme ho v klidu. Je jednou z největších postav v historii Realu Madrid. Neexistuje dostatek slov, jak Zizoua popsat. Nechme ho žít v jeho velikosti a nesrovnávejte nás. S ním se nemůže srovnávat nikdo," řekl Solari na své první tiskové konferenci poté, co v pondělí nahradil na lavičce Realu Lopeteguiho.

Vedení "Bílého baletu" sáhlo ke změně trenéra po drtivé porážce 1:5 v El Clásicu na hřišti Barcelony. Real prohrál čtyři z posledních pěti soutěžních utkání, jediné vítězství si připsal v Lize mistrů proti Plzni, kterou zdolal 2:1.

Solari v týmu cítí velkou touhu sérii výsledkových nezdarů utnout. "Hráči jsou raněni, ale na druhou stranu touží situaci zvrátit. Je to skupina šampionů a válečníků, kteří toho pro klub už hodně vyhráli a chtějí vyhrávat znovu," uvedl Solari.

Proč Real změnil trenéra a je Solari řešení? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

"Situace není jednoduchá a v těchto složitých chvílích musíte ukázat charakter. Mým prvním cílem je vyhrát pohárový zápas v Melille," doplnil Solari, který hrával za Real v letech 2000 až 2005.

Madridští mají podle pravidel španělské federace 14 dní na to, aby oznámili trvalého kouče. Solari se podle svých slov nezabývá možností, že by u týmu zůstal déle.

"Pracovat v Realu je příležitostí, ať je to na jakékoliv pozici. Byl jsem tady jako hráč, ždímal jsem dres do poslední kapky potu jako mnoho dalších. V životě jde všechno strašně rychle, takže nejdůležitější věcí je jít den po dni a užívat si každý okamžik. Důležité je, co děláme při každém tréninku, při každém zápase. Nekoukám se dál," dodal Solari.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Lopetegui byl odvolán od fotbalistů Realu Madrid
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články