Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Real padl s Alavésem, Barcelona počtvrté v řadě nevyhrála. Vaclík se Sevillou je v čele

Nedávno kouč Realu Madrid Julen Lopetegui ujišťoval, že krize nebude trvat dlouho. Ale stále pokračuje. "Bílý balet" prohrál v 8. kole španělské ligy na hřišti Alavésu 0:1 brankou v nastavení. Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance porazila Celtu Vigo 2:1 a slaví čtvrtou ligovou výhru za sebou. Díky ztrátám Realu Madrid a Barcelony se posunula na první místo v tabulce.

Alavés v nastavení oloupil Real Madrid o body
zdroj: Reuters autor: Vincent West

Sevilla se po rozpačitém úvodu sezony dostala do formy a nepřibrzdila ji ani čtvrteční porážka v Evropské lize v Krasnodaru. K výhře nad Celtou jí opět hodně pomohl Vaclík, který za bezbrankového stavu vychytal Sista a po gólu Sarabii udržel vedení dobrým zákrokem proti Aspasově střele.

Celta hrála od 58. minuty v deseti a vedení domácích navýšil Ben Yedder. Vaclík přišel o třetí nulu v sezoně až pět minut před koncem po Boufalově parádní střele z dálky, po které se natahoval marně.

Barcelona naopak ztratila počtvrté za sebou body, když jen remizovala 1:1 ve Valencii. Tak dlouho na výhru v lize čekala naposledy na jaře 2016.

Katalánci doplatili na to, že inkasovali už po 78 vteřinách, když po rohu zakončil Garay. Barcelona pak soupeře mačkala, držení míče měla 74 procent, ale vytěžila z toho jen vyrovnání po střele Messiho.

Madridští mají nejdelší gólový půst od roku 1985

Real na vítězství čeká už čtyři soutěžní zápasy. Stejný počet utkání pak i na vstřelenou branku, což je nejdelší střelecký půst Realu od roku 1985.

Oproti zápasu v Lize mistrů na půdě CSKA Moskva se do základní sestavy Realu vrátili Bale, Modrič nebo kapitán Ramos. Hosté si přes velkou převahu v držení míče mnoho šancí nevytvořili, naopak v 77. minutě jen těsně minul branku domácí útočník Jony.

O výsledku rozhodla akce z páté minuty nastavení, kdy Courtois nedosáhl na centr po rohovém kopu a míč dopravil do branky střídající García. Alavés potvrdil skvělý vstup do soutěže a v čele tabulky bodově dohnal Real i Barcelonu.

Gironě nepomohly ani dvě branky nejlepšího střelce soutěže Stuaniho, Eibaru doma podlehla 2:3. Levante vyhrálo 1:0 v Getafe a připsalo si druhou výhru za sebou.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:

Girona - Eibar 2:3 (40. a 42. Stuani - 12. Charles z pen., 45.+4 Arbilla, 72. Enrich), Getafe - Levante 0:1 (60. Bardhi), Alavés - Real Madrid 1:0 (90.+5 García), Bilbao - San Sebastian 1:3 (31. Muniain - 30. a 74. Oyarzabal oba z pen., 47. Sangalli), Valladolid - Huesca 1:0 (28. Alcaraz), Atlético Madrid - Betis Sevilla 1:0 (74. Correa), Espaňol Barcelona - Villarreal 3:1 (7. Pérez, 79. Darder, 90.+2 Piatti - 45. Ekambi), FC Sevilla - Vigo 2:1 (39. Sarabia, 62. Ben Yedder - 85. Boufal), Valencie - FC Barcelona 1:1 (2. Garay - 23. Messi)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články