Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nejvíc jsem se zapotil při úniku Balea, přiznal Vaclík po výhře nad Realem

Hvězdy Realu Madrid svými zákroky trápil český brankář Tomáš Vaclík v brance Sevilly, jejíž hráči naopak slavnému celku nastříleli tři góly a nakonec zvítězili 3:0. Český reprezentant podal výborný výkon i když podle médií strávil noc před utkáním v nemocnici s tříletou dcerou, která se zranila při pádu.

Tomáš Vaclík likviduje šanci Garetha Balea
zdroj: ČTK/EFA autor: Raul Caro

"Vyhráli jsme 3:0 nad Realem a já prožil nádherný večer. Bylo to super, protože porazit Real a ještě mu nasázet tři góly, to se nepoštěstí každý den," uvedl Vaclík na svém Facebooku.  

"Zažil jsem Real už v první sezoně v Basileji. Od té doby se jeho kádr samozřejmě obměnil, ale kostra zůstala stejná a i bez Ronalda je to pořád jeden z nejlepších týmů světa, takže o to cennější výhra to je," pochvaloval si devětadvacetiletý gólman.  

Sevilla se dvakrát prosadila z rychlých protiútoků, které zakončil André Silva, třetí branku přidal Wissam Ben Yedder. Vaclík nejvíc podržel svůj celek při samostatném úniku Garetha Balea ve druhém poločase.  

"Měli jsme výborný začátek, hned z první vážnější šance jsme dali gól, pak z druhého brejku další a dál jsme hráli skvěle. A myslím, že se zápas povedl i mně, chytalo se mi dobře. Měl jsem i trochu štěstí, protože Modrič dal gól z těsného ofsajdu, který odhalil až videorozhodčí," konstatoval Vaclík.  

"Nejvíc jsem se asi zapotil u samostatného úniku Balea. Realu se nějak otevřel prostor na protiútok, což byla situace přesně pro něj. Věděl jsem, že ho už asi kluci nedoženou, protože je hodně rychlý, navíc dostal do běhu super balon," popisoval ošemetnou situaci bývalý brankář Sparty i Basileje.  

"Myslím, že se potvrzuje, že Bale je po odchodu Ronalda do Juventusu ještě víc vidět. Takže jsem se to snažil ustát a povedlo se mi vyrazit míč rukou. Jsem rád, že jsem to chytil a udrželi jsme nulu, proti Realu se to cení dvojnásob," pochvaloval si Vaclík a dodal, že tenhle výsledek měl ohromný ohlas.  

Po letním přestupu do Sevilly zatím český gólman sklízí jen chválu. "Občas slýchám, že je na mně vidět, že s lepší soutěží rostou i výkony hráčů, ale já si spíš myslím, že jsou možná moje výkony teď jen víc vidět. A také je na mně asi znát, že jsem po těch čtyřech letech ve Švýcarsku dostal nový impulz, který mě zase nabil. Jsem za to rád a doufám, že to bude takhle pokračovat i dál," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články