Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík vynuloval Real a pomohl Seville k vítězství, Barcelona zkolabovala v Leganés

Překvapení na úkor nejslavnějších klubů v La Lize se stala symbolem vloženého 6. kola španělské nejvyšší soutěže. Barcelona prohrála na útulném stadionu Estadio Municipal de Butarque s Leganés 1:2 a po druhé bodové ztrátě za sebou mohla přijít o vedoucí pozici v tabulce. Zaváhání obhájců titulu nicméně nevyužil Real Madrid, jehož i za přispění českého brankáře Tomáše Vaclíka zaskočila Sevilla a vyhrála jednoznačně 3:0.   

Fotbalisté Sevilly (vpravo) slaví gól proti Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Marcelo Del Pozo

Sevilla se dvakrát prosadila z rychlých protiútoků, které chladnokrevně zakončil André Silva, a třetí trefu přidal ještě před přestávkou Ben Yedder. Vaclíka ohrozil v prvním poločase jen Bale, který nastřelil tyč.

Po změně stran zasáhl český gólman například proti střele nejlepšího fotbalisty světa Modriče a vychytal i Balea, jenž unikl zadákům a běžel sám na branku. Domácí zásluhou cenného skalpu "bílého baletu" poskočili v tabulce na čtvrté místo. 

Barcelona loňskou jízdu nezopakuje

V minulém ročníku držela Barcelona neporazitelnost do předposledního kola. Letos nalezla přemožitele už v šestém utkání.

Katalánský velkoklub poslal do vedení ve 12. minutě povedenou ranou z voleje Coutinho. O chvíli později mohl zvýšit Messi, ale trefil spojnici tyče a břevna. Domácí se favorita nezalekli a před pauzou donutili ke dvěma těžkým zákrokům Ter Stegena.

Po návratu z kabin pokračovali v nastoleném trendu a byli odměněni. V 52. minutě vyrovnal hlavou zcela osamocený El Zhar a hned za minutu otočil skóre Óscar Rodríguez, kterému před odkrytou branku přihrál chybující stoper Piqué.

V 80. minutě zazářil gólman Leganés Cuéllar proti Coutinhově střele i dorážce Rakitiče a pomohl skromnému celku z předměstí Madridu k historickému vítězství.

Fotbalisté Alavésu remizovali s Getafe 1:1 a propásli tak příležitost dotáhnout se na vedoucí Barcelonu s Realem Madrid. Alavés zachránil aspoň bod až v nastaveném čase druhé půle, kdy na gól Amatha Ndiayeho z 80. minuty odpověděl Jonathan Calleri. Domácí v prvním poločasu kopali penaltu, jenže brankář Getafe David Soria pokus Ibai Gómeze vyrazil.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:

Bilbao - Villarreal 0:3 (66. Fornals, 80. Funes Mori, 89. Toko Ekambi), Leganés - FC Barcelona 2:1 (52. El Zhar, 53. Óscar Rodríguez - 12. Coutinho), FC Sevilla - Real Madrid 3:0 (17. a 21. André Silva, 39. Ben Yedder), Valencie - Vigo 1:1 (25. Batshuayi - 82. Aspas), Alavés - Getafe 1:1 (90.+3 Calleri - 80. A. Ndiaye), Valladolid - Levante 2:1 (50. Ünal, 56. Nacho - 47. Postigo), Girona - Betis Sevilla 0:1 (63. Loren).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články