Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Real opět padl. Vaclíkovi dala Barcelona čtyři góly, ale přišla o Messiho

Jen chvíli si užili pocity lídra španělské ligy fotbalisté Deportiva Alavés, kteří vyhráli 1:0 ve Vigu. V posledním sobotním zápase je pak sesadila slavná Barcelona, která na Camp Nou porazila Sevillu s Tomášem Vaclíkem v brance 4:2 a poslala ji na čtvrté místo. Radost Barcelony kazí zranění Lionella Messiho, který musel už v prvním poločase střídat kvůli zlomenině ruky. Druhý je Espaňol Barcelona, který vyhrál na hřišti Huescy 2:0. Znovu se nedařilo Realu Madrid, který podlehl 1:2 s Levante. Madridský klub prohrál třetí zápas za sebou.

Lionel Messi v bolestech
zdroj: ČTK/EFE autor: Alejandro Garcia

Vedení si v přímém souboji se Sevillou vybojovala Barcelona. V brance poražených byl český reprezentant Tomáš Vaclík, který faulem zavinil penaltu. Katalánský celek však přišel o svoji největší hvězdu Messiho, který se v 16. minutě snažil dostat přes soupeře k míči, při tom upadl na ruku a ta se prohnula do nepřirozené polohy. Musel střídat a odjel na vyšetření do nemocnice, které odhalilo, že kost v předloktí nevydržela. "Testy potvrdily, že Messi má zlomenou vřetenní kost. Mimo hru bude zhruba tři týdny," uvedla Barcelona v prohlášení. Messi přijde mimo jiné o derby s Realem Madrid, které se hraje příští týden. 

I tak toho Argentinec stihl na hřišti hodně. Už ve druhé minutě našel Coutinha a ten přesně umístěnou střelou nedal Vaclíkovi šanci. Vzápětí hosté trefili jen tyč, zatímco Messi po typické akci a křížné střele zvýšil.  

Definitivně rozhodnuto bylo v 62. minutě, kdy byl ve vápně u míče dříve Suárez než Vaclík, který útočníka podrazil. Nařízenou penaltu Suárez sám proměnil. Vaclík pak předvedl několik zákroků a jeho tým snížil, poté co Sarabiovu střelu tečoval do vlastní branky Lenglet. Parádním křížným volejem ale opět navýšil vedení Rakitič, v nastavení ještě zmírnil porážku Muriel.

Marcelo z Realu Madrid si zoufá po utkání s Levante
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Krize Realu začala na konci září prohrou 0:3 v Seville. Následně doma remizoval 0:0 s Atléticem Madrid, prohrál 0:1 na hřišti CSKA Moskva v Lize mistrů a 0:1 v Alavésu. Nyní proti Levante předvedl tragický úvod a už po 13 minutách prohrával 0:2. Tak špatný začátek utkání v domácím prostředí neměl "Bílý balet" dvacet let.

Nejprve obrana Realu nezachytila dlouhý pas za obranu, Morales si obhodil vybíhajícího Courtoise a skóroval do prázdné branky. Poté Varane zahrál ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil Martí.

Domácí se poté zvedli, ale gól jim nebyl na základě videa uznán kvůli ofsajdu. Rámose a Vázqueze skvěle vychytal brankář Olazábal, který zneškodnil i přímý kop Balea. Nestačil až na střelu Marcela, který utnul dlouhé čekání na gól. Alespoň bod mohl zařídit Benzema, jehož střela ale skončila na tyči. 

Utkání Celta Vigo - Alavés
zdroj: EFE autor: Salvador Sas

Po další prohře se ještě více zhoršila pozice trenéra Julena Lopeteguie. Média spekulují, že klub zahájil jednání s italským koučem Antoniem Contem. "Moje pozice je to poslední, na co teď myslím. Musíme přijít na to, co děláme špatně. Hrajeme dobře, ale míč do branky těžko dostáváme. Je třeba zvednout hlavu a vyhrát příští zápas," řekl kouč Lopetegui.

Oba góly Espaňolu Barcelona na hřišti Huescy vstřelil útočník Iglesias, který v 41. minutě zužitkoval Vilovu přihrávku před prázdnou bránu a po hodině hry proměnil samostatný únik. Espaňol vyhrál poprvé v sezoně venku a ztrácí pouze bod na vedoucího městského rivala z Barcelony. Huesca naopak nezvládla první zápas pod vedením nového trenéra Francisca Rodrígueze a zůstala poslední.

Baskické derby mezi Eibarem a Bilbaem skončilo nerozhodně 1:1. Domácí Eibar poslal do vedení v 17. minutě z penalty Charles, už o čtyři minuty později ale vyrovnal po individuálním průniku Williams. Útočník Athleticu vstřelil všech svých 12 posledních branek v La Lize na hřištích soupeřů. Bilbao čeká na výhru už sedm zápasů a je na 17. místě. Eibar je dvanáctý.

Zápas Alavése ve Vigu rozhodl na počátku druhé půle záložník hostů Tomás Pina, který z malého vápna poslal do sítě Laguardiův přízemní centr. Domácí Celtě nevynesla značná územní převaha nakonec ani bod.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Celta Vigo - Alavés 0:1 (58. Pina), Real Madrid - Levante 1:2 (72. Marcelo - 7. Morales, 13. Martí z pen.), Valencie - Leganés 1:1 (85. Gayá - 63. Gumbau z pen.), Villarreal - Atlético Madrid 1:1 (65. Gaspar - 51. Luís), FC Barcelona - FC Sevilla 4:2 (2. Coutinho, 13. Messi, 63. Suárez z pen., 88. Rakitič - 79. vlastní Lenglet, 90.+1 Muriel), Vallecano - Getafe 1:2 (73. De Tomas - 63. Foulquier, 67. vlastní Akieme), Eibar - Bilbao 1:1 (17. Charles z pen. - 21. Williams), Huesca - Espaňol Barcelona 0:2 (41. a 64. Iglesias), San Sebastian - Girona 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články