Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Levante ukončilo barcelonskou sérii, Real nadělil Vigu půltucet gólů

Překvapivou porážku utrpěla v předposledním kole Barcelona, která podlehla Levante 4:5. Po 43 zápasech skončila její rekordní série neporazitelnosti. I bez hvězdného Cristiana Ronalda si fotbalisté Realu Madrid smlsli na Celtě Vigo. Galicijský tým deklasovali 6:0 a stále živí šanci stát se vicemistrem. Museli by ovšem v závěrečném duelu zvítězit ve Villarrealu a městský rival Atlético, který uspěl výsledkem 1:0 na stadionu Getafe, by nesměl bodovat doma s Eibarem.

Zklamaní hráči Barcelony
zdroj: Reuters

Španělský mistr bez Lionela Messiho v sestavě prohrával po půlhodině hry o dvě branky, o obě se postaral Emmanuel Boateng. Kontaktní gól vstřelil krátce před pauzou Coutinho. Už předtím musel zraněného Vermaelena nahradit ve středu barcelonské obrany Piqué.

Favorit pak vůbec nezvládl vstup do druhého poločasu a v rozmezí jedenácti minut inkasoval další tři góly. Nejprve se krásnou technickou střelou trefil Bardhi a následně se znovu prosadil Boateng. Ghanský útočník se stal prvním hráčem od roku 2005, který vstřelil Barceloně ve španělské lize hattrick. Na 5:1 zvýšil po rychlém brejku svým druhým gólem Bardhi.

V 71. minutě už byl ale stav jen 5:4 pro domácí. Dvěma brankami završil první hattrick v katalánském dresu Coutinho a po něm proměnil pokutový kop Suárez. I přes velký tlak už se ale hostům vyrovnat nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona dostala pět gólů a v lize prohrála po 43 zápasech

"Bílý balet" poslal do vedení Bale, kterého do šance vysunul Modrič a velšský reprezentant zakončil přesně k tyči. Po půlhodině hry zvýšil stejný hráč na 2:0 utěšenou ranou z úhlu a dvě minuty nato na něj navázal dalším pohledným gólem Isco.

Krátce po změně stran navíc zužitkoval Benzemovu přihrávku pravý bek Hakimi, v 74. minutě si vlastní branku dal Gómez a devět minut před koncem skóroval také Kroos. 

Atlético se dostalo do vedení v 8. minutě po Kokeho střele ke vzdálenější tyči. Zvýšit mohl Costa, ale tváří v tvář gólmanu Guaitovi zaváhal. Domácí měli velkou šanci na vyrovnání v 77. minutě, nicméně Fajr neproměnil penaltu a Getafe tak po pěti zápasech nebodovalo. 

Slavné madridské celky spolu v ligové sezoně dvakrát remizovaly. V případě rovnosti bodů by tak rozhodoval rozdíl ve skóre. Real je na tom s bilancí +50 mnohem lépe než Atlético (+36).

Čtvrtá Valencie zvítězila 1:0 na hřišti Girony zásluhou gólu Vietta z 61. minuty a po pěti utkáních naplno bodovala. Gironě se v poslední době na domácím hřišti nedaří, prohrála poslední čtyři zápasy.

Sevillské derby odstartoval lépe Betis, který vedl od páté minuty po Bartrově zásahu. Soupeř sice otočil skóre góly Ben Yeddera a Kjaera, poslední slovo ale měli znovu hráči Betisu. V 81. minutě o dělbě bodů rozhodl Loren Morón.

San Sebastian odehrál poslední domácí utkání v sezoně s podobiznou odchovance Xabiho Prieta na místě klubového znaku na dresech. Čtyřiatřicetiletý středopolař odehrál za San Sebastian 15 sezon a rozhodl se ukončit kariéru. Rozlučka se baskickému celku povedla, nad Leganésem zvítězil 3:2.

Španělská fotbalová liga - 37. kolo:

San Sebastian - Leganés 3:2 (18. Oyarzabal, 25. Canales, 78. Willian José z pen. - 26. Rico, 53. Guerrero), Alavés - Bilbao 3:1 (43. Guidetti, 60. El Haddadi, 77. Ibai Gómez - 79. Muniain), Betis Sevilla - FC Sevilla 2:2 (5. Bartra, 81. Loren Morón - 57. Ben Yedder, 79. Kjaer), Eibar - Las Palmas 1:0 (5. Charles), Getafe - Atlético Madrid 0:1 (8. Koke), Girona - Valencie 0:1 (61. Vietto), La Coruňa - Villarreal 2:4 (58. a 88. Borja Valle - 2. a 45. Castillejo, 31. Trigueros, 90.+2 Čeryšev), Real Madrid - Vigo 6:0 (13. a 30. Bale, 32. Isco, 52. Hakimi, 74. vlastní Gómez, 81. Kroos), Espaňol Barcelona - Málaga 4:1 (8. Moreno, 27. García, 30. Baptistao, 79. Piatti z pen. - 39. Adrián z pen.), Levante - FC Barcelona 5:4 (9., 30. a 49. E. Boateng, 46. a 56. Bardhi - 38., 59. a 64. Coutinho, 71. Suárez z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články