Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Poznar s Rabušicem oživí útok reprezentace, Holeše nepustí do Skotska koronavirus

Kvarteto posil oznámila česká reprezentace před odletem do Skotska, kde ve středu odehraje čtvrté utkání v Lize národů. Národní tým doplnili útočníci Michael Rabušic s nováčkem Tomášem Poznarem a záložníci Tomáš Malinský s dalším debutantem Michalem Sáčkem. Kvůli koronaviru naopak oproti nedělnímu duelu v Izraeli vypadl obránce Tomáš Holeš.

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Reprezentanti absolvovali v pondělí v Praze další testování na covid-19 poté, co kvůli pozitivnímu výsledku vypadli mezi středeční přípravou na Kypru a nedělním zápasem v Izraeli tři fotbalisté. Odběr po návratu mužstva do Česka odhalil nemoc u dalšího hráče a hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého, jehož ve Skotsku zastoupí asistent Jiří Chytrý.

Do Glasgow odcestuje 20 hráčů do pole a tři brankáři. K týmu se znovu připojili třetí brankář Filip Nguyen a obránce Filip Novák, kteří scházeli v Izraeli. První z nich z kapacitních důvodů v letadle, druhý kvůli neprůkaznému výsledku testu, jejž měl v pondělí negativní.

FAČR jména pozitivně testovaných hráčů nezveřejňuje. Z nominace však vyplývá, že vedle kouče Šilhavého se covidem-19 nakazil také defenzivní univerzál Holeš ze Slavie. Před utkáním v Izraeli měli pozitivní test kapitán Bořek Dočkal, jeho sparťanský spoluhráč Adam Hložek a záložník Antonín Barák z italské Verony.

"Žádné příznaky onemocnění naštěstí nepociťuji, cítím se dobře. Nyní zůstávám doma. Bohužel se nedá nic dělat, trápí to u nás velké množství lidí. Doufám, že nároďák zápas ve Skotsku zvládne. Budu klukům držet palce a myslet na ně," uvedl pro slávistický web Holeš. Bez příznaků je i trenér Šilhavý.

FAČR přes víkend narychlo poskládala širší náhradní tým z české ligy, který čítal 32 jmen. Mužstvo vedené trenérem Davidem Holoubkem bylo připraveno zaskočit pro případ, že by to původní nemohlo do Skotska odcestovat.

Je nám líto, video expirovalo.
České fotbalisty doplnili Rabušic, Poznar, Malinský a Sáček

Reprezentaci nakonec doplnilo kvarteto náhradníků, z toho dva debutanti. Netradičně až ve 32 letech se poprvé do národního týmu dostal zlínský útočník Poznar a premiérovou pozvánku do A-mužstva si vysloužil také čtyřiadvacetiletý sparťan Sáček, jenž v minulosti nastupoval za jednadvacítku.

Po více než sedmi letech se vrací jednatřicetiletý liberecký forvard Rabušic - ten má na kontě tři reprezentační starty. Slávista Malinský odehrál za národní celek jedno utkání.

"Vycházeli jsme z postů, které nám scházely. V Izraeli to pro nás byly komplikace směrem ke střídání, vstupování, když jsme chtěli něco udělat s vývojem zápasu. Doplnili jsme proto posty, které mohou být potřeba ve Skotsku," vysvětlil Chytrý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články