Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kouč Šilhavý a jeden hráč reprezentace mají koronavirus, do Skotska ale tým odletí

Problémy fotbalové reprezentace neberou konce. Jeden hráč a kouč Jaroslav Šilhavý totiž měli pozitivní test na koronavirus a zamířili do karantény. Tým však do Skotska odletět i přesto může. Mančaft bude doplněn o další čtyři hráče z náhradního týmu trenéra Davida Holoubka na celkový počet 23 osob, ve Skotsku pak české fotbalisty povede asistent hlavního trenéra Jiří Chytrý.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: Reuters autor: Stojan Nenov

Národní celek v Praze absolvoval po návratu z Izraele, kde v neděli zvítězil 2:1, další testování. Původně se měl z Haify přesunout rovnou do Skotska, plány ale změnily problémy s koronavirem.

Odběry na Kypru, kde se tým chystal po středeční výhře 2:1 v přípravě nad domácím výběrem, totiž odhalily tři pozitivní hráče a jednoho s neprůkazným výsledkem.

V Izraeli reprezentaci scházeli kapitán Bořek Dočkal, útočník Adam Hložek, záložník Antonín Barák, obránce Filip Novák a z kapacitních důvodů gólman Filip Nguyen. Devítka z 18 hráčů se kvůli sobotním kontrolním testům přesunula z Kypru do Izraele až v den utkání malým letadlem.

"Jaroslav Šilhavý je v tuto chvíli bez příznaků," uvedl mluvčí FAČR Michal Jurman.

V záloze byl připraven tým náhradníků, pokud by původní výběr nemohl z nařízení hygieny do Skotska odcestovat. V širší nominaci bylo 32 jmen, z nichž realizační tým vybere na doplnění původního mužstva čtveřici hráčů. Určitě by mělo jít nejméně o jednoho útočníka.

"Jména hráčů, kteří tým doplní, oznámíme ráno, až je trenéři finálně vyberou a oznámíme to klubům," uvedl mluvčí reprezentace Petr Šedivý. Do Skotska odletí 23 hráčů včetně fotbalisty s neprůkazným výsledkem z Kypru, který byl dnes již negativní. 

Do týmu zasáhl koronavirus už na srazu v Praze minulé pondělí. První vlna testů odhalila jednoho nakaženého hráče z Plzně a kompletní trojice z Viktorie, záložníci Jan Kopic s Lukášem Kalvachem a útočník Zdeněk Ondrášek, musela opustit mužstvo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články