Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

V nestandardní situaci to hráči zvládli tříbodově, chválil Šilhavý a vyzdvihl Provoda

Problémům s koronavirem navzdory si česká fotbalová reprezentace připsala v Izraeli druhé vítězství v letošním ročníku Ligy národů. Trenér Jaroslav Šilhavý ocenil, jak fotbalisté na nestandardní situaci zareagovali. Ve skupině B2 dál ztrácejí bod na vedoucí Skotsko, na jehož půdě budou hrát v přímém přenosu ČT sport a webu ctsport.cz ve středu od 20:45.

Trenér Jaroslav Šilhavý (vlevo) během utkání v Izraeli
zdroj: AP autor: Ariel Schalit

"Jsem především rád za vítězství, protože problémy jsme měli velké. Musím hráče pochválit, že to i v té nestandardní situaci zvládli tříbodově," uvedl Šilhavý.

V Haifě měl k dispozici jen osmnáct hráčů a devět z nich přiletělo až v den utkání. "Měli jsme v podstatě jen jediného útočníka a plno defenzivních hráčů. Vyrovnali jsme se s tím více než dobře. Tyhle věci nás teď zlobí, o to je výhra cennější. Vezeme tři body ze zápasu se silným soupeřem. Jsme rádi, v tabulce nám to hodně pomůže," dodal. 

Jeho svěřenci vedli od 14. minuty, kdy si dali Izraelci kuriózní vlastní gól po malé domů, kterou promáchl brankář. "Fotbal je o chybách, Izraelci jich udělali víc než my. Paradoxně jsme předtím dvě velké šance nedali. To se občas stává. Gól pramenil z aktivity v úvodu duelu, možná jsme si to i zasloužili. Možná jsme soupeře trochu zaskočili," přemítal Šilhavý.

Dvě minuty po pauze zvýšil Matěj Vydra, jenž v reprezentaci skóroval poprvé od března 2016. "Už bylo na čase. Doufám, že se chytne a že mu to pomůže i v působišti v Anglii. A že si tady řekne o místo mnohem výrazněji. Pořád si myslím, že je v něm velký potenciál, který nedokáže prodat." 

V 56. minutě snížil Eran Zahavi a v závěru český tým zachránil od vyrovnání gólman Tomáš Vaclík, jenž vykopl míč na tyč. "Musím říct, že Izraelci na mě udělali dojem. Jsou velmi techničtí, rychlí –⁠ vědí, co mají hrát, na míči jsou skvělí. V závěru jsme přečkali velké šance. Myslím, že o to je naše vítězství cennější," zopakoval zkušený stratég.

A vyzdvihl záložníka Lukáše Provoda, který v závěru po vystřídání Vydry dohrával na hrotu útoku. "Bylo to těžké, protože jsme museli přestavovat sestavu. Musím říct, že Lukáš odehrál výborný zápas. Poradil si jak na straně, tak ve středu útoku. Byl to jeden z našich nejlepších hráčů," zakončil Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články