Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Potvrzeno: Gerrard vymění Liverpool za Los Angeles

Los Angeles – To, že ikona Liverpoolu a dlouholetý kapitán "Reds" Steve Gerrard klub po sezoně opustí, se vědělo již delší dobu. Nyní již je jisté, že zamíří do americké Major League Soccer. Čtyřiatřicetiletý anglický záložník se stane posilou Los Angeles Galaxy.

Slavící Steven Gerrard
zdroj: Isifa

"Jsme nadšeni, že jsme získali hráče Stevenova kalibru, zkušeností a charakteru," uvedl trenér Galaxy Bruce Arena. "Je to jeden z nejslavnějších fotbalistů světa a do našeho týmu přichází s bohatými úspěchy na nejvyšší sportovní úrovni. Bude skvělým příkladem pro naše mladé hráče," doplnil kouč.

Gerrard strávil celou dosavadní kariéru v Liverpoolu, za který odehrál 696 zápasů, vstřelil 182 gólů a kromě titulu v anglické lize získal prakticky všechny významné trofeje. Působením v Los Angeles Galaxy bude žijící legenda "Reds" následovat slavného krajana Davida Beckhama, který v bohatém klubu nastupoval v letech 2007 až 2012.

"Galaxy jsou nejúspěšnějším klubem v historii Major League Soccer a těším se, že v následujících letech budu bojovat o další tituly," řekl Gerrard. "Udělám vše, abych novému klubu pomohl, ale do léta zůstávám plně oddaný Liverpoolu," dodal bývalý kapitán anglické reprezentace. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články