Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Rána pro Liverpool. Kapitán Gerrard po sezoně opustí Anfield

Londýn - Bývalý kapitán anglické reprezentace Steven Gerrard opustí po sezoně Liverpool. Čtyřiatřicetiletý dlouholetý tahoun "Reds" a klubová ikona podle všeho odejde do zámořské soutěže MLS. "Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mém životě. Oznamuju ho teď, aby trenér a tým nebyli rozptylováni spekulacemi o mé budoucnosti," uvedl Gerrard.

Steven Gerrard
zdroj: ISIFA

Gerrardovi na konci sezony vyprší smlouva a od Nového roku měl možnost jednat se zahraničními kluby. Své další působiště neprozradil, určitě však nezůstane v Anglii. "Nebudu hrát za žádný konkurenční klub, takže nebudu nastupovat proti Liverpoolu - o tom jsem nikdy ani neuvažoval," dodal.

Rodák z nedalekého Whistonu  strávil v Liverpoolu celou kariéru, profesionální debut si odbyl v roce 1998. O pět let později se stal kapitánem a vyhrál s klubem dvakrát Anglický pohár, třikrát Ligový pohár a získal po jednom triumfu v Lize mistrů a Poháru UEFA.

Unikl mu pouze ligový titul, na který Liverpool čeká od roku 1990. Ve čtvrtek přispěl dvěma proměněnými penaltami k remíze 2:2 s Leicesterem a upravil svou bilanci v liverpoolském dresu na 695 zápasů a 180 gólů.

"Je téměř nemožné najít slova, která dostatečně vyjádří, jak důležitý je Steven Gerrard pro Liverpool. Žijeme v éře, kdy je slovo 'legenda' nadužíváno, ale v tomto případě ani ono nestačí," uvedl trenér Liverpoolu Brendan Rogers.

Podle mnohých expertů je Gerrard spolu s Kennym Dalglishem či Graemem Sounessem jedním z nejlepších hráčů liverpoolské historie. "Když hrál Kenny, tak všech 11 hráčů byly superhvězdy, zatímco Steven nastupoval někdy s obyčejnými hráči, kteří by se nedostali ani do Kennyho rezervního mužstva," uvedl bývalý kanonýr "Reds" John Aldridge.

Za anglickou reprezentaci odehrál Gerrard 114 zápasů, což je nejvíc po Peteru Shiltonovi (125) a Davidu Beckhamovi (115). Od roku 2010 byl kapitánem národního mužstva a po loňském mistrovství světa v Brazílii reprezentační kariéru ukončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články