Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Konec po 14 letech. Anglický kapitán Gerrard se vzdal reprezentace

Londýn - Kapitán anglického národního týmu Steven Gerrard se po neúspěšném mistrovství světa rozhodl po čtrnácti letech ukončit reprezentační kariéru. Nyní se hodlá plně soustředit na výkony za Liverpool, s nímž ho v nadcházející sezoně čeká Liga mistrů. "Bylo to jedno z nejtěžších rozhodování v mé kariéře," řekl Gerrard.

Zklamaný Steven Gerrard
zdroj: PA autor: Peter Byrne

"Abych mohl dál hrát na nejvyšší úrovni a odvádět maximum pro Liverpool, myslím, že je to správné rozhodnutí. Dalším významným faktorem při mém rozhodování byl fakt, že se na Anfield vrací Liga mistrů," doplnil Gerrard, který s Liverpoolem skončil v minulé sezoně na druhém místě Premier League.

Steven Gerrard: "Užil jsem si každou minutu, kterou jsem reprezentoval svoji zemi. Je pro mě smutné vědět, že už nikdy znovu neobléknu anglický národní dres."

Gerrard debutoval za anglickou reprezentaci v roce 2000 proti Ukrajině a během čtrnácti let odehrál 114 utkání, ve kterých dal 21 gólů. Více startů mají pouze anglické legendy Peter Shilton (125) a David Beckham (115). V 38 duelech vedl Gerrard výběr Albionu jako kapitán, naposledy na nedávném světovém šampionátu, kde Anglie uhrála jen bod a skončila už ve skupině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články