Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Potlesk po remíze s Ázerbájdžánem. Byl jsem trochu v šoku, přiznal Sivok

Ostrava – Národní tým zažívá nejhorší vstup do jakékoli kvalifikace v historii. Během úvodních tří utkání ani jednou nevyhrál a dokonce nevstřelil žádný gól. Fanoušci na Městském stadionu ve Vítkovicích nicméně i přesto svěřence Karla Jarolíma odměnili po závěrečném hvizdu bezbrankového duelu s Ázerbájdžánem bouřlivým potleskem. 

Tomáš Sivok v souboji s Šejdajevem z Ázerbájdžánu
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

"Já bych jim chtěl moc poděkovat. Přiznám se, že jsem byl trochu v šoku. Zprvu jsem nevěděl, jestli je to pozitivní nebo negativní. Bylo to úžasný. Mrzí mě, že jsme tady nevyhráli," řekl po utkání kapitán Tomáš Sivok.

Atmosféru na stadionu kvitoval i brankář Tomáš Vaclík, pro něhož byl duel speciální, neboť právě ve Vítkovicích s fotbalem začínal a již před výkopem se nechal slyšet, že musel shánět pro rodinu a kamarády více než padesát vstupenek.

"Zápas jako takový jsem si užil, lidi tady byli fantastičtí a hnali nás, ale bod je pro nás samozřejmě zklamáním. Chtěli jsme víc," doplnil sedmadvacetiletý gólman švýcarské Basileje.

Reprezentační debut v základní sestavě si odbyl také další znalec tamějšího prostředí, defenzivní záložník Lukáš Droppa, který za ostravský Baník odehrál před odchodem do zahraničí dvě ligové sezony. 

"Měl jsem tu asi třicet lidí z rodiny a fanoušky, kteří mě znají. Byl to příjemný návrat, ale výsledkově to nevyšlo. Jsem z toho strašně zklamaný," prohlásil.

Národní tým odehrál ve slezské metropoli po rekonstrukci Městského stadionu druhé utkání a vzhledem k bouřlivé kulise, jež panovala jak během přátelského utkání proti Srbsku, tak v kvalifikačním proti Ázerbájdžánu, se dříve nebo později nepochybně vrátí.

"Atmosféra byla fantastická. To jsem snad v Česku ještě nezažil. Je jen škoda, že jsme se divákům nemohli odvděčit vítězstvím," pochválil ostravské fanoušky obránce Theodor Gebre Selassie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články