Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Gebre Selassie: Ztráty nám nepomáhají, ale nemůžeme věšet hlavy

Ostrava – Gólová impotence českých fotbalových reprezentantů v kvalifikaci o světový šampionát trvá i po třetím duelu s Ázerbájdžánem. Obránce Theodor Gebre Selassie, který měl během první půle na hlavě vedoucí trefu, však věří, že navzdory zisku pouhých dvou bodů ze tří utkání ještě není nic ztraceno.

Gebre Selassie (ve výskoku) se snaží ohrozit branku Ázerbájdžánu
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

"Není to ideální, ale ještě nás čeká hodně zápasů. Nikde není psáno, že body nemůžeme získat venku. Samozřejmě nám ztráty nepomáhají, ale nemůžeme věšet hlavy," prohlásil po utkání Gebre Selassie.

Se spoluhráči se shoduje, že největší problém je nyní v produktivitě - ani ve třetím utkání kvalifikace nedali Češi gól. Stejně žalostnou bilanci má už jen Kypr. "Někdy se to tak sejde, že přijde zápas, kdy sice dominujete, ale ztroskotáte na vlastní neproduktivitě. Myslím, že jsme měli šancí dost, abychom skórovali aspoň jednou," řekl pravý bek bundesligových Brém.

Sám měl dobrou příležitost v závěru poločasu, kdy si naběhl až na hrot a hlavou ohrozil hostujícího gólmana. "Jenom jsem se to snažil líznout, aby to letělo na bránu. Šlo to udělat lépe, ale v ten moment jsem se snažil hlavně o to, aby to šlo na bránu," popsal jednu z největších střeleckých příležitostí svěřenců Karla Jarolíma.

Celkově byla první půle z české strany vydařenější, po změně stran už zlobil i Ázerbájdžán. "Oni byli stále nebezpeční z brejků. Jednou nám tam opravdu utekli a mohlo to být ještě horší," připustil Gebre Selassie. "Nastoupili jsme do utkání, jak jsme chtěli. Dostali jsme soupeře pod tlak, ale druhá půlka byla trošičku křeč. Nedokázali jsme přejít na nějakou kreativní myšlenku," dodal.

Výmluvy nehledal ani ve složení kádru. Reprezentace totiž nastoupila se čtyřmi debutanty v základní sestavě. "Už proti Německu jsme hráli v sestavě, která spolu hrála poprvé. Ta sehranost samozřejmě není optimální, to víme, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Všichni hrajeme ve svých klubech, není to tak, že bychom nebyli rozehraní a seděli na lavičce," uvedl devětadvacetiletý obránce.

Odchovanec Jihlavy nicméně ocenil, jakou atmosféru vytvořili fanoušci na stadionu v Ostravě. "Atmosféra byla fantastická. To jsem snad v Česku ještě nezažil. Je jen škoda, že jsme se divákům nemohli odvděčit vítězstvím," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články