Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Trápení pokračuje. Češi znovu nedali gól a s Ázerbájdžánem pouze remizovali

Ostrava – Už před zápasem nebyla jejich situace v kvalifikaci mistrovství světa kdovíjaká a po něm je ještě horší. Čeští fotbalisté ani ve třetím utkání nedokázali vstřelit branku a po nevýrazném výkonu uhráli před domácím fanoušky v Ostravě s Ázerbájdžánem pouze remízu 0:0.

Zklamaný Jiří Skalák
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ne, ne a ne. Trápení českého týmu v kvalifikaci mistrovství světa nekončí. Trenér Karel Jarolím sice nasadil do zápasu s Ázerbájdžánem oproti duelu s Německem hned sedm nových tváří včetně obránce Jana Sýkory, záložníka Lukáše Droppy či útočníka Patrika Schicka. K přerušení střelecké impotence to ale nevedlo.

Český tým totiž na hřišti nijak nezářil a po nepřesvědčivém výkonu dokázal pouze "vylepšit" vlastní negativní rekord. Ještě nikdy se nestalo, aby národní celek ve třech úvodních zápasech jakékoliv kvalifikace nedal branku. Navíc reprezentace nevyhrála už šestý soutěžní duel v řadě.

"Abychom dávali góly, tak potřebujeme větší kvalitu, než jsme dneska předvedli. S takovým soupeřem bychom si měli tři čtyři vyložené šance vytvořit, ale bohužel se to nepovedlo," řekl po střetnutí Dočkal.

Další remíza navíc znamená, že za reprezentací, která má dva body, je ve skupině C už jen San Marino a šance na postup na šampionát se opět zmenšila. Jejich soupeř naopak se sedmi drží druhou pozici a v kvalifikaci potřetí udržel čisté konto. "Dva body jsou velmi málo, ale ještě není konec. Navíc to neznamená, že neporazíme Nory, protože to bude jiný soupeř, jiný zápas. Ale jestli chceme na mistrovství světa, tak bychom Ázerbájdžán doma porazit měli," dodal Dočkal.

Start duelu přitom byl nadějný. Češi na mokrém vítkovickém trávníku na Ázerbájdžán vlétli a během prvních pár minut to v ochozech dvakrát zahučelo. Nejprve když hlavou nad zamířil Skalák a v druhém případě po střele Dočkala.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka celkově patřila zejména domácím. Největší šanci si po půl hodině vytvořil po krásné kombinaci na jeden dotek znovu Skalák. Proti jeho pumelici se zaskvěl ovšem brankář Agajev.

Neujaly se následně ani dvě hlavičky Gebre Selassieho a jedna Brabce, která z malého vápna zamířila nad břevno. "Do zápasu jsme nevstoupili špatně, měli jsme nějaký záměr jak na soupeře a bohužel tam byly fáze, kdy jsme to řešili zbrkle a nedokázali jsme to zužitkovat. Soupeř byl dobrý do obrany, ale přesto si myslím, že situace, abychom zápas alespoň jednou brankou rozhodli, tak tam byly," zhodnotil trenér Jarolím.

Jestli v první půli měli Češi alespoň navrch, druhá byla ještě mnohem horší. Jarolímova družina dlouho nevěděla, co na soupeře hrát. Ázerbájdžánci se navíc několikrát osmělili a Vaclík musel zasahovat.

Reprezentace se zvedla až v závěru, kdy se do tutovky dostal střídající Škoda, který pálil z malého vápna. Jenže ani on nevyzrál na stoprocentního Agajeva, jenž za svá záda nepustil jediný míč a po závěrečném hvizdu mohl slavit.

To Češi po závěrečném hvizdu zklamaně hleděli na tribuny, z nichž se chvíli nesl pískot. Ostravský kotel je ale nakonec odměnil i potleskem.

"Je to zklamání, ale jsme v procesu, kdy se tvoří nové mužstvo. Když hráče neuvidíme, tak těžko můžeme říct, jestli se nimi dá počítat nebo ne. O místo v sestavě si řekli a teď je na nás, co dál. Musíme se oklepat a připravit se na zápas s Norskem," dodal Jarolím.

ČR - Ázerbájdžán 0:0

Rozhodčí: Jug - Klančnik, Vidali (všichni Slovin.). ŽK: V. Kadlec - Aleskerov, Šejdajev. Diváci: 12 148.

ČR: Vaclík - Gebre Selassie, Sivok, Brabec, Sýkora - Skalák (74. Zmrhal), Dočkal, Droppa, Krejčí (64. Petržela) - Schick (66. Škoda), V. Kadlec. Trenér: Jarolím.

Ázerbájdžán: K. Agajev - Mirzabekov, Medveděv, Gusejnov, Dašdemirov - Garajev - Gurbanov (87. Abdullajev), Nazarov, Amirgulijev, Aleskerov (71. Ramazanov) - Šejdajev (90. Eddy). Trenér: Prosinečki.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články