Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Posílené Atlético ztratilo ve Villarrealu, Espaňol se střídajícím Králem prohrál ve Valladolidu

Po nedělním zaváhání Realu Madrid se s bodem za nerozhodný výsledek museli v 1. kole španělské ligy spokojit i fotbalisté Atlética Madrid. Rojiblancos totiž remizovali ve Villarrealu 2:2. Nezdarem zahájil soutěž Espaňol Barcelona, který v souboji nováčků padl 0:1 ve Valladolidu. Ligového debutu v dresu nového zaměstnavatele se dočkal český záložník Alex Král, ale k bodovému úspěchu nepomohl.

Utkání Villarreal – Atlético Madrid
zdroj: REUTERS autor: Pablo Morano

Král přišel do Espaňolu na roční hostování z Unionu Berlín. Devětatřicetinásobný český reprezentant odehrál za klub působící ve stínu městského rivala FC Barcelona zhruba půlhodinu přípravného duelu a pondělní utkání začal na lavičce. Na trávník přišel v 57. minutě už za stavu 0:1 a navzdory aktivní hře ani on ke změně skóre nepřispěl.

Úvodní kolo poté zkompletoval zápas Villarrealu s Atléticem, které se rozešly s remízou 2:2. Všechny branky padly v první půli, konečnou podobu výsledku dala v páté nastavené minutě úvodního dějství srpnová posila hostů Alexander Sörloth. Norský útočník byl s 23 góly druhým nejlepším střelcem minulé sezony La Ligy právě v barvách Villarrealu.

Španělská fotbalová liga – 1. kolo:

Valladolid – Espaňol Barcelona 1:0 (23. Moro), Villarreal – Atlético Madrid 2:2 (18. Danjuma, 37. vlastní Koke – 20. Llorente, 45.+5 Sörloth).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články