Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lewandowski dvěma góly zařídil vítězství Barcelony

Polský kanonýr Robert Lewandowski byl hlavním strůjcem vítězství Barcelony 2:1 nad Valencií. Katalánský klub si tak připsal úspěšný vstup do nového ligového ročníku. Pozitivně se představil i nový trenér na lavičce Hansi Flick, který se spolu s Lewandowským pokusí napodobit jejich úspěšnou spolupráci v Bayernu Mnichov.

Robert Lewandowski
zdroj: REUTERS autor: Pablo Morano

Valencie začala lépe a Portugalec Hugo Duro jí v závěru poločasu zařídil vedení a mohl přidat další gól, kdyby obránce Cubarsí nezaskočil na brankové čáře za gólmana Ter Stegena. Ale Lewandowski ještě před odchodem do kabin stihl po Yamalově přihrávce vyrovnat a brzy po změně stran proměnil penaltu, nařízenou za Mosquerův faul na Brazilce Raphinhu.

Hostům chyběl Němec Gündogan, který v posledním přípravném utkání utrpěl poranění na hlavě, a hrát nemohl ani Dani Olmo. Španělský reprezentant se vrátil do Barcelony po deseti letech, přestoupil za 55 milionů eur z Lipska, ale ještě nebyl ve svém staronovém klubu zaregistrován.

Pamplona s novým trenérem Vicentem Morenem uhrála s nováčkem Leganés doma jen remízu 1:1. A mohla dopadnou ještě hůř, kdyby jí hosté, hrající La Ligu po čtyřleté přestávce, nepomohli vlastním gólem.

Španělská fotbalová liga – 1. kolo:

Pamplona  Leganés 1:1 (79. Soriano vlastní  22. Cruz), Valencie  FC Barcelona 1:2 (44. Duro  45.+6 a 48. z pen. Lewandowski).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články