Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Real Madrid v prvním kole jen remizoval, San Sebastian narazil před vlastními fanoušky

Rozjíždí se nový ročník španělské fotbalové ligy a nezačal dobře pro San Sebastian, jehož hráči na svém stadionu podlehli Rayu Vallecano 1:2. V 84. minutě dal Sergio Camello gól na 2:0, střídající Martín Zubimendi v nastavení už za domácí jen snížil. Ani Real Madrid sezonu nezahájil podle představ. Na hřišti Mallorcy dokázal uhrát pouze remízu 1:1 a z prvního kola si odnáší jen bod. 

Utkání Mallorca – Real Madrid
zdroj: REUTERS autor: Nacho Doce

Hosty poslal do vedení ve 13. minutě Rodrygo, jenž otevřel ligový střelecký účet svého klubu ve druhé sezoně po sobě. Domácí srovnali osm minut po přestávce zásluhou hlavičky Muriqiho.

Bílý balet v čele s hvězdnou letní posilou z PSG Mbappém se snažil strhnout vedení zpět na svou stranu, ale skórovat se mu již nepodařilo. V 97. minutě byl navíc za surový zákrok vyloučen obránce Realu Mendy.

Svěřenci Carla Ancelottiho nedokázali na úvod nového ročníku zvítězit poprvé v šesti sezonách pod jeho taktovkou. Remízou odstartoval Real novou sezonu ve 21. století poprvé.

Rayo Vallecano vedlo od 67. minuty zásluhou De Frutose. Šest minut před koncem se po Cissově přihrávce uvolnil útočník Camello a zakončil podél brankáře Remira. Nechal vzpomenout na devět dní staré finále olympijských her, v němž dvěma brankami rozhodl o triumfu Španělů nad Francouzi. V nastavení už jen korigoval skóre střídající čerstvý mistr Evropy Zubimendi.

Španělská fotbalová liga – 1. kolo:

San Sebastian – Vallecano 1:2 (90.+8 Zubimendi – 67. De Frutos, 84. Camello), Mallorca  Real Madrid 1:1 (53. Muriqi  13. Rodrygo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články