Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Porazili koronavirus. V kloubech to cítím pořád, říká Vízek. Jsem úplně v pohodě, hlásí Konečný

Co znamená nákaza koronavirem, zjistily na vlastní kůži i dvě legendy tuzemského sportu - fotbalista Ladislav Vízek a boxer Lukáš Konečný. U obou mělo onemocnění jiný průběh i následky. Zatímco bývalý světový šampion v profi ringu je v naprosté pohodě, člen vítězného týmu z olympijského fotbalového turnaje z roku 1980, jenž je také o čtyřiadvacet let starší, se úplně fit necítí ani šest týdnů poté.

Peter Quillin a Lukáš Konečný
zdroj: ČT sport autor: Luis M. Alvarez

"Ještě pořád jsem takový skříplý," vysvětluje pětašedesátiletý Vízek. Už má v hlase zase zpátky jiskru. Jenže po těle se stále necítí nejlépe. "Vždycky jsem byl zvyklý, že mám silné nohy, a nepřipouštěl jsem si své roky. Tahle chřipka mě teď ale vrátila, kam patřím. Už jsem mezi důchodci," konstatuje fotbalová legenda s úsměvem a nadsázkou.

Muž, jehož kariéra byla pevně spjatá s Duklou, ještě stále není stoprocentně zpátky. "Tělo mi napovědělo: 'Koukej mazat mezi svoje a necpi se mezi mladé,'" říká vytrvalý kritik poměrů v tuzemském fotbale.

"V kloubech to pořád cítím, než vstanu, než se rozejdu. To jsem před tím neznal," tvrdí olympijský vítěz z roku 1980, který je rád, že už má aspoň negativní výsledky testů.

"Doufám, že až přijde léto, teploučko, tak že se trochu fyzicky srovnám. Teď je to pořád takový divný," vysvětluje s tím, že tyto pocity dřív neznal. Nicméně hned dodal, že si jde odpoledne zahrát tenis.

Konečný měl průběh nákazy lehčí než Vízek. "Jen jednu noc jsem měl zvýšenou teplotu a teď jsem úplně v pohodě. Trénuji a už dlouho dělám i všechno ostatní bez problémů," vysvětluje s tím, že žádné následky nepociťuje. "Vím taky o hodně sportovcích v mém okolí, kteří ten virus měli a nijak je to nepoznamenalo," dodává Konečný.

Kromě trénování se věnuje i pořádání večerů bojových sportů a plánovat nepřestává ani nyní, kdy jsou podmínky zatím hodně omezené. "Chystám na červen něco malého komorního u sebe v hospodě na zahrádce a počítám, že nebudu mít problém, ani pokud bude stále platit omezení do sta lidí. Pak by měla být větší akce na konci léta a tam už doufám, že omezení nebudou, nebo budou, ale hodně rozmělněná," naznačuje bývalý šampion, že stále hýří aktivitou.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články