Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vízek se nakazil koronavirem, pozitivní test měla i jeho manželka

Bývalý reprezentant Ladislav Vízek potvrdil nákazu koronavirem. Pětašedesátiletý olympijský vítěz a člen Klubu ligových kanonýrů byl původně přesvědčen, že se nachladil na kole, test u něj ovšem odhalil onemocnění COVID-19. Sám Vízek to řekl serveru iSport.cz. Pozitivní nález měla i jeho manželka, která je ale na rozdíl od někdejšího útočníka bez příznaků.

Ladislav Vízek
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Týden jsem byl doma a měl jsem horečky. Žil jsem v domnění, že jsem nastydl. Sem tam se příznaky podobaly koronaviru, jenže člověk si to nechce přiznat," líčil Vízek.

Když mu začalo být lépe, dozvěděl se, že nákaza byla zjištěna u jeho kamaráda z mariáše. "Načež mi ve středu volala epidemioložka. Okamžitě mě odebrali a druhý den mi přišla zpráva, že jsem pozitivní," vyprávěl.

Tvrdí, že nejhorší má za sebou a cítí se lépe. "Nicméně jsem poznal, že pro starší lidi to není žádná sranda. Upřímně mám o ně strach. Mně je pětašedesát, také jsem v ohrožené skupině, ale sportuji, každý den mám pohyb. Zřejmě i proto nemám dramatický průběh, asi je na můj konec ještě brzo," pokračoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Legendární fotbalový útočník Vízek se nakazil koronavirem

Úplně fit ještě není. Stále má kašel, léčí se vitaminy. Pochvaloval si ale, že zhubl devět kilogramů. Nemoc by nikomu nepřál. "Není to nic příjemného. Je to jako houpačka, neskutečně protivný bacil. Chvíli je vám dobře, pak zase zle," dodal.

V České republice je aktuálně 2279 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Nemoci COVID-19 podlehlo devět lidí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články