Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boxer Konečný porazil koronavirus: Jeden den jsem se vypotil, ale nezlehčoval bych to

Dobrých zpráv v době, kdy svět sužuje pandemie koronaviru, není nikdy dost. Jednou z nich je je ta, že bývalý profesionální mistr světa v boxu Lukáš Konečný se z onemocnění COVID-19 uzdravil. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského světového šampionátu oznámil na sociálních sítích, že má za sebou dva kontrolní testy s negativním výsledkem. "Kdyby to neměl můj svěřenec, tak bych se vlastně asi ani nedozvěděl, že to mám taky," přiznal už uzdravený sportovec.

Lukáš Konečný a Fabiana Bytyqi
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Jsem tedy vyléčen. Všem děkuji za podporu," vzkázal jedenačtyřicetiletý Konečný. V diskusi pak přiblížil, že se chce v týdnu ještě pro jistotu podrobit testu na protilátky, a upřesnil průběh nemoci: "Jeden den mi bylo hůře, ale jinak zdravej."

I v telefonu zněl hlas bývalého šampiona naprosto v klidu. "Kdyby to neměl jeden z lidí, které trénuji, tak bych ani nešel na žádné testy, protože jsem neměl příznaky, takže bych o tom vlastně ani nevěděl," přiznal Konečný s tím, že se cítil dobře. "Až po třech čtyřech dnech, co jsem se dozvěděl, že to mám, jsem měl jeden den zvýšenou teplotu. Ležel jsem s horečkou 37,8, ale vypotil jsem se a do rána už jsem byl dobrej," popsal svůj průběh nemoci. "Nebral jsem žádné léky, jen mi manželka dávala vitamin C," konstatoval s tím, že manželka i děti jsou v pohodě. "To mě překvapilo, protože jsem s nimi byl celou dobu v kontaktu," dodal bývalý boxer.

Nemoc však nechce v žádném případě bagatelizovat. "Nechtěl bych to v žádném případě zlehčovat, ale pro mě to nebylo nic. Žádná chřipka, u mě to proběhlo úplně v klidu. Takže asi platí, že pro 99 procent obyvatelstva to bude podobné a projdou tím asi jako chřipkou," řekl svůj dojem z prodělané nemoci. "Takže asi se na mně potvrdilo to, co víme, že nejvíc ohrožení jsou staří a nemocní lidé s oslabeným imunitním systémem," řekl, ale hned dodal aby brzdil přehnaný optimismus: "Třeba jsou nějaké formy koronaviru a já měl tu nejlehčí."

Konečný, který je také členem zastupitelstva v Ústí nad Labem a pořádá boxerské akce, trénuje také boxery v čele s mistryní světa organizace WBC Fabianou Bytyqi, se nakazil od jednoho ze svých svěřenců. Od té doby byl s rodinou v domácí karanténě. Jak uvedl, negativní testy měly i manželka a jejich tři dcery.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články