Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň a Ostrava si dají repete, Krmenčíka mají nahradit Chorý a Řezníček

Vedle derby pražských "S" nabízí fotbalová liga i v dalších zápasech 14. kola zajímavý víkendový program. Pořadím na špici tabulky může zamíchat zápas Ostravy s Plzní, která se v případě vítězství může dostat minimálně na pár hodin na první místo. Oba soupeři se utkají podruhé během čtyř dní, protože ve středu Baník v prodloužení obhájce titulu vyřadil v osmifinále poháru. Utkání můžete sledovat od 15 hodin v textové on-line reportáži na webu ctsport.cz.

"Zápas bude mít zajímavý náboj vzhledem k tomu, že jsme v poháru neuspěli. Budeme to chtít Baníku vrátit a poučit se z chyb, které jsme udělali," konstatoval plzeňský kouč Pavel Vrba, jemuž bude chybět nejlepší střelec Michael Krmenčík, který musel na operaci s kolenem a sezona pro něj předčasně skončila. "Je to velká ztráta. Na druhou stranu máme dva útočníky, ať už je to Řezníček, nebo Chorý, kteří čekali na příležitost a teď ji dostanou. Uvidíme, jak to zvládnou," dodal Vrba. 

Jeho protějšek na ostravské lavičce Bohumil Páník věří, že Baník může favorita zaskočit znovu, zvláště když Plzeň přišla o nejlepšího střelce. "To je obrovské oslabení. Poznali jsme to v pohárovém utkání, kdy jejich údernost nebyla taková," řekl Páník s tím, že půjde o jiný zápas než v poháru, v němž soupeř šetřil některé hráče. "V poháru jsme si zvedli sebevědomí, Plzeň zase bude víc na pozoru. Je třeba bořit mýty a my se na to zodpovědně připravujeme," dodal.  

Duelu Ostrava - Plzeň se věnuje nový díl Fotbal fokus podcastu:

Duel tápajících

Dva trápící celky se střetnou v Příbrami, kam přijde poslední Slovácko, a bude se hrát o body i o sebevědomí. Příbramský kouč Josef Csaplár ví, že jeho tým prožívá špatné období. "Z čeho soupeř vystřelí, z toho dostaneme gól. Jsme slabí v obou vápnech. Tam musíme být mnohem důraznější. Musí skončit období mládí a hloupostí a nastat období dospělosti," řekl s tím, že v tomhle zápase chce uspět. Ovšem není sám.

Kouč Slovácka Petr Vlachovský chce navázat na výkon v Plzni, kde jeho hráči po poločase velkého favorita hodně proháněli a prohráli 1:2. "K úspěchu ale potřebujeme proměnit šance, což je naše velká slabina. Nemusíme zdůrazňovat, jak důležité utkání nás v Příbrami čeká," řekl s tím, že hráči jsou odhodlaní ukončit sérii osmi porážek.   

Souboj Radových klubů

Roman Skuhravý po příchodu do tápající Dukly tým herně i výsledkově zvedl, ale v minulém kole narazil (1:4) na stadionu Slavie a teď jej čeká další pohárový celek – Jablonec. "Minimálně sobě a fanouškům chceme ukázat, že výkon na Slavii byl výjimkou. Potřebujeme agresivitu a sebevědomí. Budeme chtít využít náročný program soupeře a konečně se zlepšit ve finální fázi, kde máme rezervy," řekl trenér, který začal sezonu na lavičce Opavy.

Jablonecký kouč Petr Rada má s Duklou velké zkušenosti. Strávil v jejím dresu podstatnou část své hráčské kariéry a v brance pražského celku nyní stojí jeho syn. Takže rozhodně nepřijíždí do neznámého prostředí. "I na Duklu jedeme bodovat," tvrdí a uznává, že Dukla udělala velký pokrok. "Dukla se zvedla, porazila Liberec nebo Opavu. Doma je hodně nepříjemná, hraje běhavý fotbal. My ale chceme zpět body, které jsme ztratili remízou s Libercem." 

Opava má na co navazovat 

Štika minulé sezony tu současnou rozjela daleko hůř - Sigma Olomouc je až dvanáctá a hostí Opavu, která je jen o příčku před ní. Celek trenéra Václava Jílka má v zádech úspěch v Karviné, kde za devět minut otočil v závěru výsledek z 0:2 na 3:2. Ovšem Jílek vnímá, že se zlepšuje i soupeř. "V posledních zápasech se spíš zaměřuje na defenzivu, kvalitně brání a moc neinkasují. Jsou ale také produktivní a velmi nebezpeční ze standardních situací. Nečeká nás nic jednoduchého, ale pokud hodláme z těchto pozic vystoupat tam, kam chceme, tak musíme naplno bodovat."

Ivan Kopecký převzal Opavu po současném kouči Dukly a v minulém kole jeho hráči rozstříleli Příbram 5:0. "Chceme pokračovat ve výkonu proti Příbrami, i když Olomouc ukazuje, že jde nahoru. Je to kombinační tým s vysokou kvalitou. Věřím, že i my stoupající trend v Olomouci potvrdíme," řekl.

Zlín proti Karviné nehodlá nic podcenit

Sezonu jako hrom prožívají pod trenérem Michalem Bílkem ve Zlíně a užívají si pátého místa v tabulce. V minulém kole porazili doma Spartu a teď hostí Karvinou, která je o devět míst pod nimi. Přesto nechtějí nic podcenit. "Karvinou posílila pohárová výhra nad Jabloncem," uvědomuje si Bílek a věří, že jeho tým zopakuje výkon proti Spartě. "I když proti soupeřům typu Sparty nebo Slavie nemusím hráče hecovat. Motivaci si najdou sami. Teď to musejí potvrdit i v utkání s méně atraktivním soupeřem. Zvlášť, když si chceme udržet v první šestce náskok před pronásledovateli," dodal zlínský trenér.

Karviná ale touží ve Zlíně po bodech. Trenér Roman Nádvorník zná kvality soupeře. "Jsou silní v útoku, kde mají fyzicky silné hráče, navíc jsou v pohodě, daří se jim a jsou v takové euforii. Já však doufám, že navážeme na zápas s Baníkem a osmdesát minut z utkání s Olomoucí a že to Zlínu znepříjemníme," říká kouč Karviné.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články