Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na Tetteha si dáme pozor, ujišťuje Hušbauer

Věříme, že potvrdíme naši formu – s takovou se na derby chystá Josef Hušbauer. Slávistický středopolař připouští, že jeho tým je favoritem. Zároveň ale varuje i před silou soupeře, především před Benjaminem Tettehem.

Josef Hušbauer (uprostřed) se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Podle bodů a postavení v tabulce jsme asi favoritem my. Bereme to i tak a věříme si. Ale ukáže se až na hřišti. Věřím, že máme sílu ukázat, že jsme favoritem právem, a zvítězíme," řekl Hušbauer.

"Na derby se těším jako vždy. I když to bylo v dresu Sparty a teď jsem v dresu Slavie, je to pro mě vždy výjimečný zápas. Pro fotbalistu v Čechách je to velký svátek," doplnil osmadvacetiletý záložník.

"Víme, že poslední zápasy byly spíše lepší z naší strany, máme poslední dobou lepší bilanci. Věřím, že na to navážeme. Doma jsme proti Spartě vždy předvedli dobrý fotbal, ale myslím, že ani ty zápasy u nich nebyly špatné. Když tedy přeskočíme první poločas," připomněl.

Derby se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Sparta je podle něj na Letné velmi nebezpečná. "Víme, že síla Sparty je určitě doma, doma se jim daří líp než venku. Jsou silní vepředu, dobrou formu má Tetteh. Je to silový útočník, který umí dát i gól. Na to velký pozor. Ale jsou tam i další, kteří umí dát gól," varoval.

Tomáš Souček nečeká, že derby ovlivní fakt, že Slavia má sedmibodový náskok. "Myslím, že máme trošku výhodu z hlediska tabulky, ale pamatuji si, že jsme na tom byli se Slavií v minulosti obráceně a dokázali jsme uspět. Derby je úplně výjimečný zápas," konstatoval.

"Poslední čtyři zápasy jsme s nimi neprohráli, o tom si můžeme něco říkat v kabině. Ale každý zápas je přece jen jiný. Musíme do toho dobře vstoupit a hlavně je nepouštět do šancí, do kterých jsme je pouštěli na jaře v prvním poločase. Něco si ukážeme, co jsme tam udělali špatně. Důležitý bude prostě začátek zápasu," dodal třiadvacetiletý reprezentační záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články