Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Odkrývání fotbalové korupce pokračuje – policie navrhla obžalovat čtyři lidi

Praha – Vyšetřování dvou případů údajné korupce ve fotbalové Gambrinus lize je u konce. První kauza se týká uplácení rozhodčího – v ní kriminalisti navrhli obžalovat tři lidi. Ve druhém případu detektivové vyšetřovali muže, který se podle nich snažil podplatit hráče. Všechny obviněné stíhá policie na svobodě.

Jeden z obviněných údajně přijal úplatek ve výši 200 tisíc korun za to, aby jako hlavní rozhodčí svým výkonem ovlivnil průběh jednoho utkání Gambrinus ligy v sezoně 2011/2012. "Druhý muž, který měl tento úplatek nabídnout a později i předat, se měl dopustit trestného činu podplacení. Třetí obviněný měl být tomuto jednání přítomen a vzhledem k tomu, že uvedenou skutečnost neoznámil, je jeho jednání kvalifikováno jako neoznámení trestného činu," doplnil mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

V tomto případě by se mělo jednat o kauzu takzvaného "Křetínského kabely", v němž sudí Tomáš Adámek údajně převzal úplatek od funkcionáře Martina Svobody, aby ovlivnil utkání Jablonce a Plzně. Třetím obviněným by měl být sudí Pavel Býma.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce policejního mluvčího Jaroslava Ibeheje k fotbalové korupci

Druhý případ se týká utkání fotbalové ligy v sezoně 2012/2013. "Navrhli jsme státnímu zástupci Okresního státního zastupitelství v Příbrami podat obžalobu na muže, který dle našich závěrů měl jednomu hráči klubu Gambrinus ligy nabídnout úplatek ve výši 50 tisíc korun s tím, aby svojí úmyslně špatnou hrou ovlivnil blížící se fotbalové utkání. Muž je obviněn z trestného činu podplacení," dodal Ibehej.

V této kauze podle všeho jde o funkcionáře Příbrami Romana Rogoze, který byl podezřelý z toho, že se snažil uplácet hráče Českých Budějovic před vzájemným zápasem. Podrobnosti k obviněným a zápasům nechce policie sdělovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články