Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Marnotratná Chelsea. Fernándeze získala za rekordní částku, Zijach naopak zůstává

Argentinec Enzo Fernández přestoupil z Benficy Lisabon do Chelsea. Londýnský klub podle informací Sky Sports aktivoval u čerstvého mistra světa výstupní klauzuli ve smlouvě v hodnotě 105 milionů liber (asi 2,83 miliardy korun) a udělal z nejlepšího mladého hráče šampionátu v Kataru nejdražší posilu v historii Premier League. U "blues" navíc zůstává Hakím Zijach, jehož hostování do PSG padlo kvůli nedoručeným dokumentům.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea vykoupila z Benficy za rekordní částku Argentince Fernándeze

Dosavadní rekord anglické ligy držel přestup Jacka Grealishe z Aston Villy do Manchesteru City (100 milionů liber). "Blues" podle médií utratili za přestupy v tomto období téměř 300 milionů liber.

Podle britských médií se transfer stihl uskutečnit ještě během úterý, kdy skončilo v Anglii přestupové okno. Přestup argentinského záložníka potvrdil po ligovém duelu s Aroucou i trenér Benficy Roger Schmidt. Fernández při úterní výhře 3:0 v nominaci na utkání chyběl.

Fernández přišel z River Plate do Benficy teprve před touto sezonou. Výrazně na sebe ale upozornil na přelomu listopadu a prosince v Kataru, kde byl jedním ze strůjců vzestupu Argentiny po úvodní porážce se Saúdskou Arábií.

Dvaadvacetiletý středopolař gólem pomohl ve druhém zápase k výhře nad Mexikem, dostal se do základní sestavy a ve vyřazovací fázi už nechyběl ani minutu. Přispěl tak k prvnímu titulu Jihoameričanů od roku 1986.

V reprezentaci odehrál Fernández jen deset utkání, za Benficu nastoupil k 29 zápasům s bilancí čtyř branek. Chelsea, která se v lize trápí a je až desátá, z něj udělala osmou zimní posilu.

Zijach prošel prohlídkou, ale hostování přesto nedopadlo

Devětadvacetiletý útočník Zijach v Paříži úspěšně prošel lékařskou prohlídkou a v klubu měl hostovat do konce sezony. Podle médií ale Chelsea neposlala včas potřebné dokumenty k registraci transferu v systému FIFA.

Paris St. Germain nevyšel v úterý ani přestup Milana Škriniara z Interu Milán. Se slovenským reprezentantem se sice domluvil na smlouvě do konce sezony, italský klub ho ale odmítl pustit. Smlouva s Nerazzurri Škriniarovi skončí v létě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články