Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

Saúdská Arábie dělá stejnou chybu jako Čína, říká šéf UEFA Čeferin

Na odchody hvězd do Saúdské Arábie reagoval předseda UEFA Aleksander Čeferin. Podle něho se evropský fotbal nemusí obávat masových odchodů hráčů do této země, kde peníze nejsou problémem. Čeferin to řekl v rozhovoru pro nizozemskou televizní stanici NOS.

Aleksander Čeferin
zdroj: Reuters autor: Pedro Nunes

Do Saúdské Arábie už odešli Cristiano Ronaldo s Karimem Benzemou. Velmi lukrativní nabídky dostali i Lionel Messi s Lukou Modričem. Jde o hráče, kteří si mezi sebe od roku 2008 rozdělili všechny Zlaté míče, ale všem je přes 35 let.

Proto se Čeferin masových odchodů neobává. "Spíš si myslím, že saúdské kluby dělají chybu. Měli by spíš investovat do akademií pro mladé hráče, přivést kvalitní trenéry a vychovávat vlastní hráče," dodal k tématu.

"Kupování hráčů na sklonku kariéry není cestou vpřed. Podobnou chybu už udělali v Číně, kam vodili hráče, kteří už pomalu končili s fotbalem," přidal pětapadesátiletý slovinský funkcionář.

"Řekněte mi jméno jediného hráče, který je v nejlepším věku a rozhodl se jít nastartovat kariéru do Saúdské Arábie," uvedl. "Není to jen o penězích. Hráči chtějí vyhrávat tituly v kvalitních ligách. A ty jsou v Evropě," doplnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články