Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Neapol se dostala do čela Serie A, premiérově se trefil Plašil

Řím – Na čele italské ligy zůstává AS řím, jehož hráči deklasovali Boloňu vysoce 5:0. Dvě branky útočníka Gorana Panděva rozhodly o tom, že Neapol porazila venku FC Janov 2:0. Juventus zdolal v městském derby FC Turín 1:0 a po šestém kole zůstává bez prohry. Třízápasové čekání na výhru ukončili fotbalisté AC Milán, kteří doma zdolali nejtěsnějším možným rozdílem Samdorii 1:0. Svým prvním gólem v italské lize pomohl Jaroslav Plašil Catanii k výhře 2:0 nad Chievem.

Radost fotbalistů Neapole
zdroj: imago sportfotodienst

Panděv skóroval během jedenácti minut prvního poločasu a Neapol po remíze se Sassuolem v minulém kole popáté v sezoně stoprocentně bodovala. Janov nedokázal ani potřetí za sebou vyhrát a už tři zápasy rovněž čeká na vstřelenou branku.

Teprve druhé výhry v ročníku se dočkali fotbalisté AC Milán v domácím utkání se Sampdorií Janov. O vítězství rozhodl jediný gól, který vstřelil v úvodu druhého poločasu po přihrávce Robinha Slovinec Valter Birsa, který přišel do Milána v srpnu z FC Janov.

AS deklasovalo Boloňu

Hráči AS Řím nastupovali do duelu s Boloňou pod tlakem úspěchů nejbližších rivalů, ale rychle potvrdili suverenitu z úvodu sezony. Po brankách Alessandra Florenziho, Gervinha a Mehdiho Benatii vedli už ve 25. minutě 3:0. Po přestávce přidal třetí gól v posledních dvou zápasech Gervinho a už jen dva zásahy mu chybí k tomu, aby vyrovnal svůj výkon z celého loňského ročníku v dresu Arsenalu. Skóre uzavřel náhradník Adem Ljajič. Brankář Morgan De Sanctis udržel páté čisté konto a jeho tým vede tabulku se skóre 17:1, naopak soupeř zatím nasbíral jen tři remízy a je třetí od konce.

FC Turín naposledy městské derby vyhrál v dubnu 1995, od té doby přišlo čtrnáct ztrát, z toho posledních osm dokonce bez vstřelené branky. Obě série se dnes natáhly, protože svěřenci trenéra Giampiera Ventury vyšli podruhé v sezoně gólově naprázdno. Na druhé straně naopak v 54. minutě udeřil záložník Paul Pogba, který pohotově dorazil střelu Carlose Téveze. Argentinskému útočníkovi předtím po rohu ve skórování zabránilo břevno.

Plašil ani ve čtvrtém zápase od příchodu na hostování z Bordeaux nechyběl v základní sestavě Catanie a skóre dnes otevřel ve 22. minutě, kdy brankáře Christiana Puggioniho prostřelil technicky levačkou.

Krátce po přestávce sicilský tým zvýšil zásluhou centru argentinského záložníka Lucase Castra, který před Puggionim nezasáhl útočník Bergessio, ale gólmana svým promáchnutím zmátl tak, že míč zapadl do sítě.

Parmy uhrála v dohrávce remízu 2:2 na hřišti Fiorentiny. Oba góly vstřelili hosté v nastavených časech poločasů. Parmu, která si v minulém kola připsala první vítězství v sezoně, poslal ve Florencii do vedení v první dodatečné minutě první půle Walter Gargano. Domácí v druhém poločasu otočili stav díky brankám Gonzala Rodrigueze a Juana Vargase, ale konečnou podobu výsledku dal v 92. minutě Massimo Gobbi.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:

FC Turín - Juventus Turín 0:1 (54. Pogba), Bergamo - Udine 2:0 (45. a 63. Denis), Cagliari - Inter Milán 1:1 (83. Nainggolan - 75. Icardi), Catania - Chievo 2:0 (22. Plašil, 54. Castro), Hellas Verona - Livorno 2:1 (41. Iturbe, 74. Jorginho z pen. - 45.+1 Rinaudo), Sassuolo - Lazio Řím 2:2 (56. Schelotto, 76. Floro Flores - 50. Dias, 54. Candreva), AS Řím - Boloňa 5:0 (17. a 62. Gervinho, 8. Florenzi, 26. Benatia, 85. Ljajič), Fiorentina - Parma 2:2 (64. Rodriguez, 78. Vargas - 45.+1 Gargano, 90.+2 Gobbi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články