Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus ztratil první body, AS Řím je stále stoprocentní

Řím – Remízou skončil hlavní tahák 3. kola italské ligy. Suverén posledních sezon Juventus si neporadil s Interem Milán a utkání skončilo výsledkem 1:1. Oba týmy shodně přišly poprvé v sezoně o body a do čela tabulky se tak dostala zatím bezchybná Neapol. Český reprezentant Jaroslav Plašil si zase odbyl premiéru za Catanii, v níž je na hostování z Bordeaux, jeho tým však prohrál na hřišti Livorna 0:2 a je předposlední. V dohrávce pak AS Řím vyhrálo na hřišti Parmy 3:1 a se ziskem devíti bodů je o skóre druhé za vedoucí Neapolí.

Slavící hráči Juventusu (uprostřed Carlos Tévez)
zdroj: ZUMA autor: Adamo Di Loreto

Jednatřicetiletý Plašil, který do sicilského klubu přišel začátkem září na roční hostování z Bordeaux, odehrál celý zápas. Jeho nejsvětlejší moment přišel zhruba po hodině utkání, ale jeho střelecký pokus z dvaceti metrů domácí gólman Francesco Bardi chytil. Krátce poté zařídil výhru Livorna dvěma góly během šesti minut Brazilec Paulinho. Sedmadvacetiletý útočník tak má po třech zápasech nového ročníku italské ligy na kontě tři branky. Catanie je bez bodu devatenáctá, za týmem ze Sicílie už je jen o skóre horší Sassuolo.

Svěřenci trenéra Antonia Conteho, jenž si odbyl stý zápas na lavičce Juventusu, v utkání před více než 83 tisíci diváky na San Siru hodně zaměstnávali brankáře Handanoviče. Ten ale zneškodnil všechny šance včetně nadějného pokusu Paula Pogby. Aktivní byl i Inter, ale Juto Nagatomo ani Saphir Taider neuspěli. Branky přišly až v poslední dvacetiminutovce. Milánský tým nejprve poslal do vedení Mauro Icardi po nahrávce Álvareze, jenže za dvě minuty vyrovnal záložník Arturo Vidal.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:

Inter Milán - Juventus Turín 1:1 (73. Icardi - 75. Vidal), FC Turín - AC Milán 2:2 (47. D'Ambrosio, 71. Cerci - 87. Muntari, 90.+7 Balotelli z pen.), Neapol - Bergamo 2:0 (70. Higuaín, 81. Callejón), Fiorentina - Cagliari 1:1 (71. Valero - 89. Pinilla), Hellas Verona - Sassuolo 2:0 (13. Martinho, 90. Jorginho), Lazio Řím - Chievo 3:0 (8. Candreva, 38. Cavanda, 41. Lulič), Livorno - Catania 2:0 (66. a 72. Paulinho), Udine - Boloňa 1:1 (85. Di Natale - 71. Diamanti), Parma - AS Řím 1:3 (39. Bibiany - 47. Florenzi, 70. Totti, 85. Strootman z pen.).

Neapol pod vedením Rafaela Beníteze dovedly k třetímu vítězství letní posily z Realu Madrid. V 71. minutě se trefil Gonzalo Higuaín, jenž těžil ze spolupráce se slovenským reprezentantem Markem Hamšíkem, který se do gólové akce dostal pět minut po svém příchodu na hřiště. Výhru domácích pak potvrdil José Callejón.

Dařilo se také fotbalistům Lazia, kteří po porážce v minulém kole na hřišti Juventusu tentokrát zdolali na domácím stadionu Chievo 3:0. Lazio rozhodlo o výhře již v prvním poločase. Po osmi minutách poslal klub z hlavního města do vedení Antonio Candreva, do přestávky pak stihli skóre uzavřít obránce Luis Pedro Cavanda a bosenský záložník Senad Lulič.

Hráči AC Milán vybojovali remízu 2:2 na hřišti FC Turín na poslední chvíli. Tři minuty před koncem řádné hrací doby snížil Sulley Muntari a druhou prohru v sezoně hosté odvrátili až díky penaltě Maria Balotelliho ze sedmé minuty nastaveného času.

Skóre zápasu mezi Parmou a AS Řím otevřel v závěru prvního dějství domácí Jonathan Biabiany. O vyrovnání se ve 47. minutě postaral Alessandro Florenzi a do vedení hosty poslal půl hodiny před koncem kapitán Francesco Totti. Konečnou podobu výsledku dal z penalty v 85. minutě Kevin Strootman. AS Řím má stejně jako první Neapol na kontě devět bodů. O dva body zpět je trojice Inter Milán, Fiorentina a obhájce titulu Juventus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články