Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Římské derby ovládlo AS, Inter sedmi góly zničil Sassuolo

Řím - AS Řím pokračuje ve svém vynikajícím startu do sezony, když porazilo svého městského rivala Lazio 2:0. AS tak alespoň částečně oplatilo Laziu porážku z finále italského poháru a vede Serii A. Interu Milán se pod novým trenérem Walterem Mazzarim také daří. V letošní sezoně Nerazzuri inkasovali jen při remíze s Juventusem, během čtyř zápasů pak získali 10 bodů a nastříleli 13 branek. Sedm z nich přitom nasázeli v dnešním utkání Sassuolu, které tak zůstává beznadějně poslední.

Rodrigo Palacio slaví s Yutem Nagatomem
zdroj: Xinhua autor: Alberto Lingria

První gól Říma dal po nakrátko rozehraném rohu obránce Federico Balzaretti v 63. minutě a v nastavení stvrdil výhru z penalty Adem Ljajič. Snahu Lazia o vyrovnání v závěru otupilo vyloučení Andrého Diase, který taktickým faulem zastavil kapitána soupeře Francesca Tottiho.

Inter proti vítězi posledního ročníku Serie B poslal do vedení v osmé minutě Rodrigo Palacio, do poločasu zvýšili Safir Taider a vlastním gólem Raffaele Pucino. Po přestávce dál úřadovali Argentinci v dresu vítězů: na Palacia navázali dalšími góly krajané Ricky Álvarez, Esteban Cambiasso a dvakrát Diego Milito.

Juventus má bilanci zápasů stejnou jako Inter, kvůli skóre je ale čtvrtý. Jeho výhru 2:1 nad Hellasem Verona zařídily letní posily. Na vedoucí branku Fabrizia Cacciatoreho odpověděl Carlos Tévez, v nastavení první půle pak překlopil skóre na stranu obhájce titulu Fernando Llorente. Španělský útočník po příchodu z Bilbaa poprvé dostal příležitost od první minuty a zaznamenal první gól v Serii A. Deset bodů má vedle Interu a Juventusu také třetí Fiorentina, která zdolala 2:0 Bergamo. Rozhodl čtyři minuty před poločasem Matías Fernández, v 69. minutě zvýšil Giuseppe Rossi. 

Výsledky 4. kola Serie A

Cagliari - Sampdoria Janov 2:2 (26. Ekdal, 90.+1 Conti - 89. Gabbiadini, 90.+3 De Silvestri), Chievo - Udine 2:1 (13. Pellissier, 40. Rigoni - 1. Maicousel), FC Janov - Livorno 0:0. Sassuolo - Inter Milán 0:7 (64. a 83. Milito, 8. Palacio, 23. Taider, 33. vlastní Pucino, 53. Álvarez, 75. Cambiasso), AS Řím - Lazio Řím 2:0 (63. Balzaretti, 90.+4 Ljajič), Bergamo - Fiorentina 0:2 (41. Fernández, 69. Rossi), Boloňa - FC Turín 1:2 (29. Natali - 2. D'Ambrosio, 45. Cerci z pen.), Catania - Parma 0:0, Juventus Turín - Hellas Verona 2:1 (40. Tévez, 45.+3 Llorente - 37. Cacciatore).

20:45 AC Milán - Neapol

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články