Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Saúdští hráči jsou přeplacení a na víc v současnosti nemají, řekl ministr po debaklu

S tím, že jejich reprezentace na turnaji patří mezi outsidery, se v Saúdské Arábii tak nějak počítalo, výprask 0:5 v úvodním zápase s Ruskem však fanoušky i média šokoval. Podle ministra sportu Turkího bin Alšajcha může za debakl přeplácení hráčů v domácí soutěži a chystá velké změny.

Rozhodčí Néstor Pitana diskutuje s Muhammadem Šahlávím ze Saúdské Arábie
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Saúdská Arábie proti Rusku na moskevském stadionu v Lužnikách propadla, dostala se do jediné šance a dokonce nezaznamenala ani jednu střelu na branku. "Tak drtivou porážku nečekal ani největší pesimista," napsal deník Okaz po souboji dvou nejhůře postavených celků v žebříčku FIFA na šampionátu.

Bin Alšajch vzal zodpovědnost za porážku na sebe a slíbil nápravu. "Musíme vybudovat novou generaci fotbalistů. Už jako mladí budou posláni mezi profesionály do zahraničí," prohlásil. "Musíme si přiznat, že na víc současní hráči nemají. Odpovědnost před korunním princem i národem nesu já," dodal.

Funkcionář také připomněl nedávnou kritiku přemrštěných platů v saúdskoarabské lize, které nenutí fotbalisty jít sbírat zkušenosti do zahraničí. "Už dřív jsem říkal, že žádný saúdský hráč si nezaslouží víc než milion rijálů (asi 6 milionů eur) za sezonu. Všichni mě potom napadali, ale teď se ukázalo, jaká je skutečnost," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Saúdská Arábie
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články