Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Byl všude, chtějí ho všude. O Golovina se zajímá Juventus i Barcelona

Možná vám to jméno až do úvodního hvizdu zahajovacího utkání MS Ruska se Saúdskou Arábií nic neřeklo, po něm se však z Alexandra Golovina stalo velmi žádané zboží. Dvaadvacetiletý záložník CSKA Moskva se blýsknul parádní trefou z přímáku, k tomu navíc přidal i dvě asistence. A nejmladšího člena domácího výběru rázem chtějí v AC Milán, Chelsea, Manchesteru United i Barceloně. A navíc - delší dobu ho sleduje už Juventus Turín.

Ruský záložník Alexandr Golovin
zdroj: ČTK/AP

"Teď se soustředím jen na úspěch na šampionátu, ale zájem Juventusu mě vážně těší," prozradil Golovin, jaké nabídce by on sám dal přednost. Vedení CSKA Moskva za něj před šampionátem údajně požadovalo 20 milionů eur, avšak už po úvodním duelu chtějí podle ruských médií ještě víc.

I přes své mládí se rodák ze Sibiře stačil vypracovat mezi největší opory nejen v klubu, ale i v reprezentaci. Na předloňském Euru ve Francii odehrál všechny zápasy, loni na Poháru FIFA nevynechal ani minutu. Rusové však pokaždé vypadli už v základní skupině.

Kvůli nedostatku venkovních hřišť v rodném Kaltanu dělil Golovin od dětství zájem mezi fotbal a futsal. Později přešel do Novokuzněcku, v 16 letech zaujal skauty z CSKA a o dva roky později si odbyl premiéru v "áčku" armádního celku.

Nedlouho poté debutoval i v seniorské reprezentaci a proti Bělorusku se hned zapsal mezi střelce. Mezitím pomohl Rusům ke zlatu z mistrovství Evropy do 17 let či stříbru z ME devatenáctek. Teď by si vítěz ruské ligy ze sezony 2015/16 rád připsal úspěch i mezi dospělými.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Saúdská Arábie
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články